Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NASA Furtunile solare sunt inevitabile

ro

19 Mar, 2015 19:08 1442 Marime text

NASA a descoperit apariţia pe suprafaţă Soarelui a două găuri care a putea determina furtuni solare resimţite şi pe Pământ. Cercetătorii NASA au spus că este doar o “chestiune de timp” până când o furtună solară extrem de violenţă va fi propulsată spre Pământ. Găurile de pe suprafaţă Soarelui ar putea determina valuri imense de curenţi electrici, conform ecomagazin.ro.

Sistemele de comunicaţii şi sursele electrice vor fi primele afectate de furtună solară, pentru că ulterior, transporturile, medicină şi sistemul sanitar să intre în colaps, susţin cercetătorii. Mai precis, sistemele de canalizare vor fi afectate, astfel încât până şi zonele urbanizate vor fi predispuse la epidemii demult eradicate.

NASA a precizat că acest tip de evenimente sunt inevitabile şi că Pământul este predispus la furtuni solare o dată la 150 de ani, ceea ce înseamnă că probabilitatea unei furtuni solare în următorii 10 ani este de aproximativ 12%.

Cea mai mare furtună solară a avut loc în 1859 când asupra Pământului au fost transmise valuri de energie de 1 022 kJ, echivalentul a zece miliarde de bombe nucleare, de tipul celei care a căzut peste oraşul Hiroshima, în Al Doilea Război Mondial.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii