UPDATE George Daniel Tudor, fostul președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, reținut
UPDATE George Daniel Tudor, fostul președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, reținut
18 Feb, 2016 13:58
ZIUA de Constanta
1984
Marime text
Tudor a fost citat la DNA în această dimineaţă, potrivit unor surse judiciare, în calitate de suspect, într-un dosar de corupție. El ar fi suspectat de luare de mită — aproximativ 300.000 de euro pentru a favoriza banca Carpatica, scrie agerpres.ro.
UPDATE, ora 15.17:
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale și reținerea, începând cu data de 18 februarie 2016, a inculpatului:Daniel George Tudor, la data faptei preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită,
De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul:
Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului României, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,
Totodată, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta
Doina Anca Tudor, senator în cadrul Senatului României, la data săvârşirii faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
Din ordonanțele întocmite de procurori a rezultat că există probe și date ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunţător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.
Suma de bani amintită mai sus a fost remisă inculpatului Tudor Daniel George în trei tranşe de câte 100.000 euro, o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două tranşe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoştea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.
De precizat este faptul că iniţial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin acelaşi intermediar, suma de 3 milioane de euro.
În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii.
Inculpaților și suspectei li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.
La data de 19 februarie 2016, inculpatul Tudor Daniel George urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile.
La aceeaşi dată, inculpatul Marian Ovidiu urmează să fie prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Sursa foto: zf.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii