Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat noua Lege a Parteneriatului Public Privat (PPP) Poate inlocui fara licitatie firma care nu respecta conditiile din contract

ro

14 Oct, 2013 20:41 2045 Marime text
Guvernul a modificat proiectul legii Parteneriatului Public Privat (PPP) fata de varianta trimisa spre consultare la Comisia Europeana astfel incat poate sa inlocuiasca fara licitatie partenerul privat care nu isi indeplineste obligatiile contractuale sau fata de finantatori. Pe langa aceasta modificare, proiectul noii Legi a PPP asa cum a fost transmis Parlamentului, nu mai contine una din prevederile controversate din varianta initiala, o vulnerabilitate de care HotNews.ro a scris inca din luna martie: posibilitatea ca "partenerul privat"sa fie, de fapt, o companie de stat.
HotNews.ro a trimis o solicitare catre DPIIS pentru a explica de ce s-a modificat varianta adoptata de Guvern fata de cea trimisa la Comisia Europeana. HotNews.ro va publica raspunsul si explicatiile Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine de indata ce il vom primi.
 
 documente
Lege privind Parteneriatul Public-Privat - transmisa Parlamentului
(14 Oct 2013) PDF, 132KB

Guvernul va putea inlocui, din proprie initiativa sau la cererea finantatorilor, firma angajata intr-un proiect de parteneriat public-privat(PPP) si care nu isi respecta obligatiile contractuale sau fata de finantatori, fara insa sa initieze o noua procedura de atribuire,cu licitatie sau cerere de oferte.
Astfel, in urma consultarii Textului de lege publicat pe site-ul DPIIS (n.r. departamentul Marilor proiecte condus de Dan Sova) in sectiunea "Parteneriat Public-privat/Cadru Legislativ" se arata ca lipsa unei noi proceduri de atribuire va fi posibila daca aceasta varianta este inclusa in documentatia initiala de atribuire si in contractul de parteneriat public-privat. 
O noua procedura de atribuire va fi realizata doar daca in documentatia de atribuire si in contract nu a fost inclusa acea varianta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii