Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul Boc a renuntat la taxa pentru alimente si dublarea alocatiilor

ro

20 Dec, 2008 15:13 1092 Marime text

Cabinetul Boc a schimbat, pe alocuri, programul de guvernare, din el lipseşte taxa redusă pentru alimente, dublarea alocaţiilor copiilor pentru anul viitor sau impozitul de 25% pentru produsele de lux, totodată stingându-se şi generozitatea partidelor care vor veni la Putere.

Potrivit informaţiilor furnizate de Realitatea.net, în document se vorbeşte despre eventuale creşteri de impozite pentru bogaţi, despre o posibilă reducere a TVA-ului pentru alimente, dar nimic concret faţă de programul iniţial de guvernare în care se scria despre TVA-ul de 5% pentru alimente şi impozitul de 25% pentru produsele de lux. În schimb, românii ar putea plăti două taxe noi: impozit cu 16% pentru câştigurile din tranzacţiile imobiliare şi TVA de 19 procente la tranzacţiile imobiliare în scopuri comerciale.

Din cauza lipsei banilor, pe fondul crizei economice, democrat-liberalii şi social-democraţii vor tăia din cheltuielile publice, atât de mult încât deficitul bugetar să ajungă la 1,7% din PIB, de la aproximativ 4%, în acest an. Cheltuielile de personal vor fi reduse cu până la 20%, adică se vor bloca posturile vacante şi vor fi tăiate la sânge deplasările, primele, sporurile şi stimulentele. În plus, în anul viitor va fi interzisă achiziţia de bunuri şi servicii care nu sunt vitale pentru funcţionarea instituţiilor publice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii