Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotelierii Numărul de turişti pe litoral a crescut cu 10%. Încasările au scăzut cu 10%

ro

09 Sep, 2011 00:10 1182 Marime text

Hotelierii reuniţi la târgul de turism "Bursa Litoral - Delta Dunării", care a început joi în Eforie Nord, au afirmat că numărul de turişti a crescut în acest an faţă de anul trecut, dar încasările sunt în scădere.

"Analiza sezonului estival indică o scădere a veniturilor cu 10% faţă de 2010, în mod paradoxal pe fondul unei creşteri cu aproape 10% a numărului de turişti. Asta înseamnă vacanţe mai scurte şi reducerea numărului înnoptărilor", a spus Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării.

Ea a precizat că în prima jumătate a verii agenţiile de turism au înregistrat o scădere dramatică a vânzărilor, de până la 40%, care a fost recuperată pe parcurs, luna august fiind una foarte bună.

Preţurile de cazare pentruviitorul sezon estival vor rămâne neschimbate, cel puţin pentru vârful de sezon, aafirmatCorina Martin, precizând că aceasta a fost concluzia întâlnirii între reprezentanţii Asociaţiei Agenţiilor de Turism şi hotelieri.

În ceea ce priveşte capetele de sezon, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării a afirmat că hotelierii vor reduce preţurile faţă de anul curent, pentru a atrage mai mulţi turişti.

Corina Martin a mai spus că anul acesta au avut succes programele derulare de cele două asociaţii, mai ales cele care conţin cuvântul "gratuit" în titlu, şi a precizat că aceste programe vor fi extinse şi anul viitor. Şeful Comisiei incoming din cadrul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Ciprian Popescu, a afirmat că anul viitor numărul turiştilor străini va creşte pe litoral.

"Dacă anul acesta am avut câte un charter pe săptămână, operat de Air Berlin, care a adus turişti germani pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, pentru anul viitor vor exista trei curse charter, fiind o certitudine că pe piaţa românească va intra şi marele tur-operator Thomas Cook", a susţinut Popescu. Cu toate acestea, numărul turiştilor germani care au vizitat anul trecut litoralul românesc nu depăşeşte 5.000.

Peste 300 de reprezentanţi aiagenţiilorde turism şi aihotelierilor de pe litoral participă, la Eforie Nord, joi şi vineri, la târgul de turism 'Bursa Litoral-Delta Dunarii', eveniment organizat de Asociaţia de Promovare Litoral - Delta Dunării.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii