Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cu ce va contribui România pentru gestionarea crizei migrației din Grecia

ro

20 Mar, 2016 11:45 1989 Marime text
 
Ministerul Afacrilor de Interne a transmis că va contribui pentru gestionarea crizei migrației din Grecia.
 
„MAI va contribui la efortul european pentru gestionarea crizei migrației din Grecia cu 70 de polițiști, 6 autospeciale, două nave de patrulare maritimă și alte mijloace logistice. România are o contribuție semnificativă, alături de Germania și Franța”, potrivit ministrului Petre Tobă.
 
În urma Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, din perioada 17-18 martie, la care România a fost reprezentată de către Președintele României, Klaus Iohannis, șefii de stat și de guvern au adoptat o serie de acțiuni și măsuri suplimentare în sprijinul Greciei, în contextul implementării acordului cu Turcia în gestionarea crizei migrației.
 
Ca urmare a angajamentelor asumate, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă a realizat o analiză la nivelul Ministerului Afacerilor Interne privind capabilitățile cu care MAI poate contribui la acest demers european.
 
Totodată, ieri, șefii structurilor specializate ale MAI au participat la o videoconferință cu reprezentanți ai Comisiei Europene, ai statelor membre UE, ai organizațiilor internaționale FRONTEX, BESA și EUROPOL, unde au fost prezentate inclusiv modalitățile prin care România poate acorda acest sprijin.
 
Astfel, România va contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia cu 60 de polițiști de frontieră, 10 experți în domeniul procedurilor de azil, 6 mijloace auto, două nave de patrulare maritimă și mijloace logistice reprezentând 50 de corturi și containere.
 
Toate aceste capabilități vor putea fi operaționale în misiunea din Grecia începând de săptămâna viitoare. Pentru coordonarea acestei misiuni internaționale s-a înființat în Atena, la Ministerul Apărării Elen o celulă operațională de coordonare.
 
Din analiza efectuată a rezultat că România a prezentat cea mai consistentă ofertă de sprijin, după cele ale Franței și Germaniei.

 
România, prin Ministerul Afacerilor Interne, este deja prezentă în misiunile FRONTEX cu 72 de polițiști de frontieră, 10 autospeciale, o navă de tip OPV - Ștefan cel Mare și un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviație, fiind al doilea contributor la FRONTEX după Germania.
 
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a reiterat și cu această ocazie importanța participării României, prin Ministerul Afacerilor Interne, la efortul comun al tuturor statelor europene pentru gestionarea crizei migranților.



Sursa foto: clujazi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii