Ieri. S-a mai făcut un pas pentru instalarea angiografului la Constanța. Dar...
Ieri. S-a mai făcut un pas pentru instalarea angiografului la Constanța. Dar...
29 Dec, 2015 02:55
ZIUA de Constanta
2762
Marime text
Documentul este valabil până pe 28 decembrie, anul viitor, termen la care vor trebui finalizate și lucrările.
În tot acest timp se vor realiza recompartimentări interioare laborator angiografie la parterul Spitalului Clinic de Urgență Constanța.
Facem precizarea că la data de 10 decembrie primăria eliberase certificatul de urbanism nr. 4391, emis pentru Consiliul Judeţean Constanţa şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei în același scop pentru care a fost emisă și autorizația de construire de ieri.
Reamintim că în ultima perioadă Scandalul Angiograf a ținut aproape zilnic agenda de lucru a mai marilor județului Constanța, amintind aici conducerea spitalului și a consiliului județean după ce vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, profesor doctor Radu Deac, declarase, în luna noiembrie, că ”În câteva zile (n.r. în jurul datei de 24 noiembrie), un nou angiograf va ajunge la Constanţa. Instalarea lui va dura aproximativ o săptămână şi sperăm ca începutul lunii decembrie să găsească aparatul funcţional, spre bucuria celor care au nevoie de el ca de aer“.
Tot atunci, profesorul doctor Radu Deac a mai spus că, la nivel naţional, se derulează trei proiecte cu un impact major asupra sănătăţii populaţiei, pe partea de dotare cu angiografe, pe instruirea personalului şi pe impulsionarea activităţii de transplant de organe. Proiectele implică fonduri europene, iar valoarea cea mai mare o are cel de dotare a 17 centre medicale cu angiografe.
„Valoarea proiectului angiografelor este de 25 de milioane de euro, în care vor fi implicate 17 centre, care vor fi dotate cu aceste aparate, pentru a ridica nivelul de performanţă şi a duce performanţa în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare către populaţie. Este, de fapt, o salbă de centre, începând cu Constanţa, Buzău, Iaşi, Suceava, Târgu Mureş, Braşov, Cluj, Timişoara, Arad şi Craiova. Am insistat pentru că este într-adevăr o cercetare foarte importantă“, a precizat prof. dr. Radu Deac.
Profesorul Radu Deac intenționa să vină la Constanţa şi să relocheze angiograful destinat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, deoarece conducerea unităţii medicale nu-şi respectase obligaţiile din cadrul proiectului european.
Ce spunea Cristinel Dragomir
Vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat, în ziua de 10 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că „Spitalul Clinic Județean de Urgență a îndeplinit toate obligațiile care îi revin în proiectul care include montarea unui angiograf“.
„Am obţinut de la Primăria Constanţa certificat de urbanism, dar urmează să mai obţinem avizul de la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Toate aceste avize vor fi depuse ulterior la CNCAN (n.r. Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare), pentru eliberarea autorizaţiei pentru radioprotecție. Povestea că angiograful va fi luat de la noi nu este adevărată. Nu ne jucăm cu fondurile europene. Săptămâna viitoare sper să avem autorizaţia pentru montarea lui. Trebuie să finalizăm lucrările pentru amenajarea angiografului până la 31 decembrie. Angiograful a ajuns la Constanţa pe 20 noiembrie. Spitalul Clinic Județean de Urgență a îndeplinit toate obligațiile care îi revin privind proiectul de cercetare ce include montarea unui angiograf“, a declarat Cristinel Dragomir.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii