UPDATE Imagini care vă pot afecta emoţional! Comisarii CJPC Constanţa au găsit zeci de nereguli la două terase de pe plaja Modern (galerie foto+video)
UPDATE: Imagini care vă pot afecta emoţional! Comisarii CJPC Constanţa au găsit zeci de nereguli la două terase
06 Jul, 2017 13:41
ZIUA de Constanta
11365
Marime text
Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au revenit cu amănunte despre controalele efectuate ieri pe plaja Modern.
Modern History SRL, pe care funcţionează terasa Ana Modern, şi Galim Extim SRL, pe care funcţionează Vraja mării, sunt cele două societăţi verificare de comisarii CJPC Constanţa.
Comisarii CJPC Constanţa au efectuat ieri un control la două terase aflate pe plaja Modern din Constanţa. La ambii agenţi economici au fost descoperite deficienţe grave, motiv pentru care comisarii au dispus închiderea locaţiilor. Printre deficienţele semnalate ar fi comercializarea produselor expirate.
UPDATE 1
„Îmi doresc ca acest Comandament Litoral 2017 să aibă acelaşi obiectiv: să NU fim semnatarii şi contemporanii unui Colectiv doi“
„Am stabilit cu directorul ANPC, Paul Anghel, să declanşăm o poveste care să se intituleze Neversea. Este o tematică care a fost pusă în lucru imediat. Am demarat unui intinerariu în zona în care se va desfăşura acest festival, pentru a verificat dacă comercianţii sunt prgătiţi să întâmpine nu doar sezonul litoral, ci şi pe participanţi la festival. Au fost controlaţi peste 50 de agenţi comerciaţi (hoteluri, unităţi de alimentaţie publică). Am aplicat sancţiuni în jur de 200.000 de lei. Au fost date şi avertismente. Cred că acestea au dus la o trezire a comecianţului faţă de cum ar trebui să se comporte cu un consumator european“, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Horia Constantinescu, comisar general-adjunct al CJPC Constanţa.
Tot el ne-a devăluit că la terasa din zona peninsulară, care a fost verificată miercuri, comisarii CJPC au decoperit „gandaci care colcăiau, iar starea de insalubritate a blocului alimentar era cruntă“.
„Nu mică ne-a fost mirarea să vedem că această unitate deţinea autorizaţie sanitar-veterinară, dar şi toate documentele pe care, practic, ar fi trebuit să nu le aibă. Nu putem vorbi despre o degradare a curăţeniei din momentul în care a fost controlat cu puţin timp în urmă şi momentul în care am intrat noi. Vorbim o stare de degradare a spaţiilor de depozitare, vorbim despre un comerciant care a servit produse consurmatorilor într-o limită vecină cu cea de la Cuptorul cu plăcinte“, a mai spus acesta.
„Nu cred că avem nevoie de Colectiv doi, Colectiv trei sau Colectiv patru pentru a ne trezi la realitate. Nu cred că mai avem nevoie de încă un moment în care, prin toxiinfecţie alimentară, prin incendiere, sau prin alte lucruri care scapă de sub control comercianţillo, să trimitem în agonie tinerii şi cetăţenii acestei ţări“, mai spune Horia Constantinescu, comisar general-adjunct al CJPC Constanţa.
La terasa Vraja mării, situată pe plaja Modern, comisarii au descoperit, cu stupoare, alte nereguli. „Zona de preparare a mâncării era între hazna, locul în care se află ţevile şi pompele, şi vestiar. Prin curte se ajunge în depozitul frigorific, în care am găsit 160 de kilograme de pastă de mici, pentru care comerciantul ne-a pus la dispoziţie două carneţele cu bonuri cu diferite date de expirare ale produselor. Oalele cu mâncare erau depozitate pe jos, acoperite cu tăvi, în loc de capace, pentru a se răci. Ciorba era făcută acum câteva zile, urmând ca în ea să fie pusă burta fiartă în ziua respectvă. Toate aceste erau servite în spaţii demne de cascadori râsului, nu de alimentaţie publică europeană“, a mai dezvăluit Horia Constantinescu, comisar general-adjunct al CJPC Constanţa.
„La terasa Ana Modern am dispus oprirea de la consum a 200 de kilograme de peşte şi carne. Pe data de 29.06, colegii de la DSVSA Constanţa au constat aceleai deficienţe, au aplicat o sancţiune de 2.000 de lei şi au plecat. Noi am găist lucruri strigătoare la cer! Îmi doresc ca acest Comandament Litoral 2017 să aibă acelaşi obiectiv: să NU fim semnatarii şi contemporanii unui Colectiv doi. Peste 170.000 de persoane, care vor mânca în locaţii unde se prepară mâncarea în astfel de condiţii, sunt expuşi unui real pericol de toxiinfecţie alimentară. Ce înseamnă un exod de 2.000 de oameni trimişi în toxiinfecţie alimentară? Ce ar însemna ca în cele două locaţii să explodeze buteliile din blocul alimentar? Acolo oamenii gătesc în linii alimentare cum greu că puteţi imagina. Mai mult, vor fi înconjuraţi de 170.000 de persoane! Este momentul să spunem că până aici a funcţionat colegialitatea. Oare colegii de la alte autorităţi care au venit înaintea noastră în control au văzut alte condiţii? Alte blocuri alimentare? Altă plajă? Derapajele se găsesc la 10-15% din cei verificaţi de noi. Litoralul românesc are nevoie să se scuture de aceste bube ale sale şi să strălucească din nou“, a conchis Horia Constantinescu, comisar general-adjunct al CJPC Constanţa.
Despre Galim Exim SR
Galim Exim SRL a fost înfiinţată în anul 1994 şi are sediu în municipiul Constanţa, strada Breaza. Capitalul social subscris de 300 lei, integral vărsat, compus din 30 de părţi sociale. Gheorghiţă Dumitru, născut pe26.04.1957,în comuna Baia, judeţul Tulcea. Tot el este şi administratorul societăţii care se ocupă de fabricarea pâinii; fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Sabin 06 Jul, 2017 18:31 Excelent ! Asa trebuie facut ! Domnule Horia, va multumim pentru ca va pasa. Sunt oripilat de ce se petrece pe Litoral si ma deranjeaza pentru ca economia Constantei are de suferit. Oameni buni ... opriti-va sa fiti romani !