Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imbarbatare in post, o actiune fara precedent in Episcopia Tulcei

ro

17 Mar, 2010 04:34 3612 Marime text

visarion.jpgBucurii, alaturi de Sfintii Epictet si Astion

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcei, începând din această după-amiază, Părintele Protos Iov, stareţul Mânăstirii Halmyris din Murighiol – Tulcea va fi prezent în parohia Cerna, din protopopiatul Niculiţel. Pentru mângâierea credincioşilor din această parohie, Părintele Iov, duce cu sine şi Moaştele celor doi Sfinţi ai Halmyrisului, Epictet şi Astion.

În cinstea sosirii celor doi Sfinţi Mucenici, de la ora 17, se va săvârşi Slujba Acatistului Sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion, cei care doresc să participe, putându-se închina apoi, la Sfintele Moaşte.

Mâine, 17 martie 2010, de la ora 9:00, în aceeaşi parohie, va fi oficiată, de către un sobor de preoţi, Slujba Sfântului Maslu, una din cele şapte Taine, săvârşită pentru sănătate trupească şi sufletească.

Credincioşii se vor putea ruga şi cu această ocazie, la Moaştele celor doi Sfinţi Mucenici şi Doctori fără de arginţi, Epictet şi Astion.

raclele_sfintilor_epcitet_si_astion_halmyris.jpgMiercuri, 18 martie 2010, Sfintele Moaşte ale celor doi Mucenici şi Doctori fără de arginţi Epictet şi Astion, vor poposi în localitatea Mircea Vodă, unde, se va oficia de asemenea slujba Sfântului Maslu, cu participarea Preasfinţitului Visarion, Episcopul Tulcei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.
 
Intervievat de Lăcaşuri Ortodoxe, Părintele Protos Stareţ Iov, a spus:

„Suntem în a cincea săptămână din post, săptămână în care se oficiază în toate bisericile ortodoxe cele două Denii: miercuri cea a Canonului cel Mare şi vineri cea a Acatistului Bunei Vestiri.


Mă bucur că putem fi, împreună cu Sfintele Moaşte ale Sfinţilor Mucenici şi Doctori fără de arginţi Epictet şi Astion, alături de credincioşii eparhiei noastre aflaţi la ceva distanţă de Halmyris, că îi putem mângâia cu rugăciuni la raclele Sfinţilor. Astfel pot păşi mai departe, urmând calea postului cu îmbărbătare, pocăinţă, nădejde, dragoste, spre luminata zi a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.”

Sursa: stiri.lacasuriortodoxe.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un om 17 Mar, 2010 09:27 care este faza? nu am reusit sa ma prind! in DEX a imbarbata este cu sensul de a incuraja, astept un raspuns de la ZIUA DE CT