Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În Portul Constanța pot fi create 150.000 locuri de muncă până în 2020

ro

17 Sep, 2011 00:55 1507 Marime text

Portul Constanţa poate genera peste 150.000 de locuri de muncă în economia românească până în anul 2020 şi un aport de 10 miliarde euro la Produsul Intern Brut (PIB), dacă vor fi realizate investiţiile pentru infrastructura de transport din zonă, potrivit analizelor comune româno-olandeze în domeniu, transmite Agerpres.

"Portul Constanţa este ancora acestui proiect de transformare a României în poarta de intrare răsăriteană a Europei. Analizele comune româno-olandeze arată că, până în 2020, prin atingerea potenţialului de dezvoltare a portului Constanţa, în România pot fi create 176.000 de locuri de muncă şi pot fi generate venituri de 10,7 miliarde de euro în Produsul Intern Brut", a declarat ministrul transporturilor şi infrastructurii, Anca Boagiu, care, aflată într-o vizită de lucru în Olanda, a participat la o serie de întâlniri cu oamenii de afaceri olandezi.

Anca Boagiu a spus că va acorda importanţă problemelor sesizate de investitorii din Portul Constanţa, inclusiv având întâlniri periodice cu aceştia.

Totodată, ministrul român a făcut un apel la oamenii de afaceri olandezi pentru a sprijini lobby-ul românesc în favoarea demersurilor de accedere în spaţiul Schengen.

"Din păcate, emoţia generalizată în Europa ca urmare a efectelor crizei economice are reverberaţii şi asupra unor politici cheie pentru adâncirea integrării europene. România şi-a îndeplinit de la începutul acestui an toate angajamentele luate pentru aderarea tehnică la Schengen si suntem acum nevoiţi, alături de investitori străini cum sunteţi şi dumneavoastră, să plătim un preţ nemeritat care se traduce în în bariere pentru activitatea economică. Sunt convinsă că dumneavoastră ca agenţi economici care contribuiţi la prosperitatea ţării dumneavoastră puteţi fi o voce importantă în sensibilizarea guvernului de la Haga de a recunoaşte eforturile remarcabile făcute de România pentru accederea la spaţiul Schengen", a precizat Anca Boagiu.

Sursa: EVZ.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii