Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Insula Ovidiu, inedit obiectiv turistic pe litoralul românesc

ro

07 Aug, 2011 14:58 1688 Marime text

Insula Ovidiu este un inedit obiectiv turistic situat pe lacul Siutghiol, la 5 kilometri depărtare de malul staţiunii Mamaia, o oază de verdeaţă preferată de turiştii care vor să se desprindă, măcar pentru câteva ore, de agitaţia litoralului, potrivit Agerpres. Creată cu mii de ani în urmă, insula Ovidiu a devenit locul legendar unde poetul Publius Ovidius Naso a fost exilat de împaratul Augustus şi unde a scris operele "Tristele" şi "Ponticele".

În prezent, pe insulă se poate ajunge cu un vaporaş sau o şalupă care pleacă zilnic între orele 10.00 - 24.00, în funcţie de solicitări, de la un ponton special amenajat în staţiunea Mamaia. Costul unui bilet tur-retur este de 20 de lei pentru adulţi, 15 lei pentru copii şi, cel puţin în acest sfârşit de săptămână când pe litoral sunt peste 200.000 de turişti, zilnic s-au vândut sute de bilete.

Odată ajunşi pe insulă, după o relaxantă călătorie care durează circa 20 de minute, turiştii se trezesc într-o liniştită oază de verdeaţă de circa 26.000 de metri pătraţi, din care aproximativ jumătate este amenajată în scop turistic. Un restaurant rustic şi terase unde se servesc în principal preparate din peşte, preţurile variind între 7 lei porţia de caras prăjit până la 50 de lei cea de calcan tras în unt, zece căsuţe cu un total de 20 de locuri ce oferă un confort de trei stele, un spaţiu de joacă pentru copii, o minigrădină zoologică, un ponton pentru pescari, totul înconjurat de copaci şi foarte multe plante ornamentale.

Cazarea la căsuţe costă 150 de lei pe noapte, iar în prezent toate sunt ocupate de turişti, unii dintre aceştia preferând să facă 'naveta' între staţiunea Mamaia şi insulă pentru a înnopta în oaza de verdeaţă.

Câţiva dintre vizitatorii din acest week-end ai insulei Ovidiu au spus că merg pentru prima dată pe insulă pentru că nu au ştiut până acum de existenţa ei ori au ignorat informaţiile primite referitor la acest tărâm de pe lacul Siutghiol. Alţii au spus că de câte ori sunt în staţiunea Mamaia, măcar o dată se deplasează pe insulă pentru câteva ore de relaxare şi o masă tradiţională.

www.romanialibera.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii