Întâlnire de lucru a consilierului de stat László Borbély cu liderii celor cinci confederații sindicale reprezentative din România
Întâlnire de lucru a consilierului de stat László Borbély cu liderii celor cinci confederații sindicale reprezentativeTemele abordate în cadrul discuțiilor au vizat revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă, prin măsuri pentru combaterea sărăciei, asigurarea accesului la programe durabile de formare profesională și perfecționare, strategii sectoriale, respectarea angajamentelor internaționale semnate de România.
În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute și analizate propuneri de modificare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă înaintate de reprezentații confederațiilor sindicale. Aceștia au pus accent pe securitatea alimentară prin asigurarea valorii adăugate în lanțul de distribuție și producție, obiectivul fiind asigurarea unei securități sociale durabile în mediul rural.
La evenimentul care a avut loc astăzi la Palatul Victoria au mai participat Graţiela Drăghici, secretar de stat, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse și reprezentanți ai Blocului Național Sindical(BNS), Confederației Sindicatelor Democratice din România (C.S.D.R), Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România – Frăția; (C.N.S.L.R Frăția), Confederației Naționale Sindicale Cartel Alfa (C.N.S.C.A), Confederației Sindicale Naționale Meridian (C.S.N. Meridian).„Ne bucură faptul că cei care reprezintă interesele salariaților din România se alătură demersului nostru de a revizui și îmbunătăți Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă, venind cu propuneri concrete, bazate pe analize, cifre și experiență. Clubul celor care cred în dezvoltarea durabilă a crescut astăzi cu personalități importante din sfera sindicală.”, a apreciat consilierul de stat László Borbély.
În acest context, consilierul de stat László Borbély i-a invitat pe reprezentanții sindicatelor să facă parte din echipa celor care cred în dezvoltarea durabilă și: “Vă propun să faceți parte din echipa noastră. Veți întregi o rețea de specialiști, care numără deja peste 1100 de membri, din toate domeniile de activitate relevante pentru societate. Cu toții împărtășim același obiectiv: dezvoltarea durabilă, sub semnul echilibrului, pentru comunitățile din România”.
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă continuă astfel seria de dezbateri și întâlniri de lucru cu privire la Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă. În anul 2018, departamentul a organizat întâlniri cu mediul academic, administrația centrală și locală (inclusiv deconcentrate), mediul de afaceri din România, reprezentanții societății civile (ONG-uri), cu institute de cercetare și, nu în ultimul rând, cu reprezentanții confederațiilor sindicale din România.
Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Laslo Borbely
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp