Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâmpinat la Constanţa cu mult mai puţin fast decât Blaga Paleologu nu se retrage din cursa pentru şefia PDL

ro

18 Apr, 2011 23:40 1278 Marime text

theodor_paleologu.jpgTheodor Paleologu, cel de-al treilea candidat pentru şefia PDL, nu s-a bucurat de o primire la fel de fastuoasă din partea pedeliştilor constănţeni, la prezentarea moţiunii sale, aşa cum a avut, de exemplu, unul dintre contracandidaţii săi, Vasile Blaga.

 

Dacă Blaga a avut alături de el lideri marcanţi ai PDL şi invitaţii la prezentarea moţiunii sale s-au lăfăit în sala mare a Teatrului Oleg Danovski, Paleologu i-a avut alături de el, în prezidiu, doar pe reprezentanţii PDL Constanţa, prezentarea moţiunii sale având loc în sala de protocol (cea mai mică) a Casei de Cultură a Sindicatelor. Nici din partea PDL Constanţa nu a existat o prezenţă numeroasă, de la eveniment lipsind toţi cei patru parlamentari ai PDL, motivat însă, întrucât se află la Bucureşti.

„Am venit la Constanţa din două motive: unu - să primesc avizul PDL Constanţa pentru a putea continua cursa - e nevoie de susţinerea a zece organizaţii, susţinere care nu implică votul delegaţilor la Convenţie (n.r. Convenţia Naţională a PDL din 14 mai în urma căreia se va alege noua conducere) şi doi - să conving pe câţiva colegi de la PDL Constanţa să mă voteze", a declarat fostul ministru al Culturii. Paleologu a declarat că s-a decis să candideze la şefia PDL pentru a aduce o mai mare „precizie asupra unor domenii anume", pe care le consideră foarte importante. El a enumerat aici cercetarea, cultura, educaţia şi învăţământul superior, declarând că din timpul mandatului său a atras atenţia că domeniul culturii este unul slab sprijinit de la bugetul de stat. „Aşa cum am mai spus la noi Cultura este scandalos subfinanţată, având doar 0.12% din PIB, în timp ce în Franţa are 1%", a declarat Paleologu.

Întrebat dacă ia în calcul posibilitatea de a se retrage din cursa pentru şefia PDL, Paleologu a răspuns simplu: „Nu".

Sursa foto: blog.cinefan.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii