Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:54 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău „Săptămâna Prevenirii Criminalității”

ro

20 May, 2024 15:47 371 Marime text
Nr. 157 din 20 mai 2024
 
START,,SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”
 
 
În perioada 20 – 24 mai a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău organizează o nouă ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.
 
Evenimentul este iniţiat de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității.
Obiectivul acestor acțiuni este informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.
Astfel, specialiștii în prevenirea criminalității vor organiza activități în spații publice, structurate pe domenii de prevenire, selectate în baza priorităților de acțiune ale Poliției Române pentru anul 2024, în colaborare cu parteneri instituționali, în cadrul cărora vor fi abordate teme precum discriminarea, violența domestică, disparițiile de minori, siguranța pe stradă și acasă, precum și siguranța în mediul online.                               
La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău campania va fi coordonată de către polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității care, împreună cu polițiști din cadrul celorlaltor structuri, dar și cu parteneri instituționali, vor desfășura activități tematice interactive și vor organiza zilnic acțiuni de impact în vederea responsabilizării și conștientizării pericolelor.
Tematica abordată, selectată în baza domeniilor prioritare de intervenție preventivă, va avea următorul calendar de implementare:

20 mai – Prevenirea victimizării minorilor;

21 mai – Siguranța în mediul on-line;
22 mai – Prevenirea violenței domestice;
23 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului;
24 mai – Prevenirea disparițiilor de minori/plecărilor voluntare.
 
 
 
 
 
Prin programul activităţilor propuse şi modalitatea de desfăşurare a acestora, poliţiştii de prevenire încearcă abordarea unor domenii  de interes şi folosirea unor metode inovatoare  care  să  răspundă noilor realităţi contextuale şi  sociale.
Pentru desfăşurarea şi implementarea campaniilor au fost realizate materiale preventive care vor fi distribuite la nivelul întregului judeţ.
Devenită o tradiţie în activitatea poliţiştilor din Buzău, dar şi în viaţa comunităţii, „Săptămâna  Prevenirii Criminalităţii” îşi propune desfăşurarea de acţiuni conform domeniilor prioritare, incluzând intervenţia preventivă în sectorul infracţionalităţii contra patrimoniului, siguranţei persoanei, siguranţei rutiere, dar şi în celelalte arii de interes pentru poliţie şi comunitate.
Mulţumim reprezentanţilor mass – media şi partenerilor instituţionali în organizarea activităţilor, pentru sprijinul acordat în promovarea şi derularea acţiunilor cu caracter preventiv, colaborarea între instituţia publică şi societatea civilă fiind o condiţie a funcţionării unei societăţi moderne şi responsabile.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii