Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie anunță ultimele detalii înainte de sărbătoarea de Bobotează (galerie foto)

ro

04 Jan, 2019 11:07 1733 Marime text
IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului susține vineri o conferință de presă cu prilejul sărbatoarei de Bobotează.

Boboteaza, mult așteptată după Nașterea Domnului, iată sosește. Am gătit 200.000 de sticle. Ne-au ajutat foarte mult. Etichetarea s-a terminat în această dimineață", a spus IPS Teodosie.

Constănțenii sunt așteptați duminică, 6 ianuarie, pentru a participa la slujba de sfințire a apei. Butoaiele care vor fi umplute cu agheasmă sunt în prezent spălate și igienizate în fața Arhiepiscopiei. Credincioșii vor primi apă sfințită duminică dimineață.

"Să ne bucurăm de această sărbătoare. Cel mai scump dar este apa sfințită. De aceea o pregătim cu atâta jertfă. Aproape 300 de oameni au venit și au etichetat sticlele", a mai spus IPS Teodosie. 


Butoaiele vor fi trase de boi, măgari și cai duminică și IPS Teodosie, alături de alaiul de preoți vor parcurge străzile orașului pentru a împărți apa credincioșilor. 

Aste al 18-lea an în care se umplu sticlele cu apă și sunt împărțite pe faleza din fața Cazinoului.

"Urez tuturor să înceapă anul cu sănătate și nădejde. Să fim mai buni decât anul trecut. Să fim mai preocupați de lumina sufletului și hrana sufletului", a mai spus IPS Teodosie.

Vor fi aruncate cruci în mare pentru a sfinți apele Mării Negre iar curajoșii vor sări dupa ele pentru a fi binecuvantați tot anul. 

La ora 11.45 se pleacă de la Arhiepiscopia Tomisului, iar la 12.00 începe slujba de la Cazino. 

Apa este furnizată de către SC RAJA SA și sunt făcute analize asupra ei. Este vorba despre 250.000 de litri de apă în 18 butoaie.

Cei care vor prinde crucile vor primi obiecte bisericești și o sumă modică de bani. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii