Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jean-Paul Belmondo revine in cinema, dupa un accident vascular cerebral

ro

11 Jan, 2009 20:59 865 Marime text

Actorul francez, Jean-Paul Belmondo revine pe marile ecrane, în pelicula "Un homme et son chien", regizată de Francis Huster, după o perioadă lungă de recuperare, în urma accidentului cerebral vascular, pe care l-a suferit acum opt ani, informează Realitatea.net.

Jean-Paul Belmondo revine în cinematografie, după o lungă perioadă de refacere, în care a încercat să depăşească problemele de vorbire de care suferea, după accidentul vascular cerebral. Actorul are 74 de ani şi cariera sa a fost marcată de roluri îndrăzneţe, umoristice şi multiple cascade riscante. În "Un homme et son chien" are un rol inedit, într-o dramă psihologică. De această dată, el interpretează rolul unui bătrân rănit pe viaţă, care trăieşte în stradă, de pe o zi pe alta, alături de un câine.

Jean-Paul Belmondo dedică această revenire tinerilor cu handicap pe care i-a cunoscut în timpul convalescenţei sale. "Am realizat că aceşti tineri de 20 de ani sunt într-o stare mai gravă decât mine. Când am fost externat din spital, mi-am jurat că voi lupta pentru a le arăta că o persoană cu asemenea probleme încă mai poate face ceva în viaţă. Nu ştiam cum, dar aveam voinţă, iar într-un final am hotărât că voi face acest film pentru ei", a explicat actorul, potrivit sursei menţionate. În ciuda handicapului său, Belmondo nu şi-a pierdut capacitatea de interpretare şi oferă un rol adevărat în "Un homme et son chien", emoţionant şi pentru că nu ascunde starea sa reală de sănătate. "Nu am hotărât să revin pentru glorie, ci pentru că mă regăsesc în această poveste, presărată cu demnitate şi onoare, povestea unui om care la sfârşitul existenţei sale descoperă o formă de speranţă", a completat Belmondo.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii