Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:05 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecător de la Curtea Constituţională, ameninţat? Iată când începe procesul constănţeanului trimis în judecată pentru ultraj

ro

29 Dec, 2012 18:16 1801 Marime text
Nicu Pîrleţeanu, condamnat la data de 17 iunie 2008 de Tribunalul Constanţa la 19 ani de închisoare, pentru infracţiunea de omor calificat, a fost trimis în judecată pentru ultraj. Cauza penală în care Pîrleţeanu are calitatea de inculpat se află înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 5, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 9 ianuarie 2013. Nicu Pîrleţeanu a fost cercetat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca urmare a unei plângeri formulate de Aspazia Cojocaru, judecător la Curtea Constituţională.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: „La data de 10.07.2012, Nicu Pîrleţeanu a ameninţat-o pe partea vătămată Aspazia Cojocaru cu acte de violenţă, respectiv cu moartea, prin intermediul unui mesaj expediat într-un plic, pe adresa Curţii Constituţionale, ameninţarea fiind făcută în legătură cu calitatea funcţiei deţinute de partea vătămată. Astfel, inculpatul aflat în stare de deţinere în Penitenciarul Giurgiu, a întocmit o scrisoare de ameninţare sub forma unui înscris tip felicitare, care, pe coperta exterioară, avea realizată dintr-un decupaj celulozic de culoare neagră, o cruce, iar pentru lipirea acesteia a folosit o substanţă adezivă, lipici, care a fost găsită cu ocazia percheziţiei domiciliare de la locul de deţinere, unde a mai fost identificată şi o ciornă a scrisorii de ameninţare cu un conţinut similar cu forma finală a acesteia. Scrisoarea de ameninţare a fost primită de către partea vătămată în timp ce aceasta se afla, la data de 10.07.2012, în biroul său din sediul Curţii Constituţionale, iar mesajul a fost de natură să-i producă acesteia temeri justificate, întrucât a fost transmis într-o perioadă în care, în calitate de judecător, participa la soluţionarea unor cauze cu puternic impact socio-politic, printre care şi cea privind avizul de suspendare din funcţie a preşedintelui României. În urma rapoartelor de constatare tehnico-ştiinţifică întocmite în cauză s-a concluzionat că scrisul de pe plic şi scrisoarea de ameninţare au putut fi executate de inculpat, iar urmele papilare prelevate de pe aceste înscrisuri aparţin inculpatului. Cercetările efectuate de procurori în cauză au fost realizate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii“, potrivit Parchetului General al României.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii