Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Legea Bajdechi“, mai aproape de aprobarea în Plenul Camerei Deputaţilor

ro

10 Feb, 2015 13:36 1376 Marime text
"Legea Bajdechi" a fost dezbătută, astăzi, în Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor, raportul fiind aprobat în unanimitate de membrii comisiei. Amintim că 48 de deputaţi şi senatori din Parlamentul României au iniţiat un proiect de lege privind modificarea Legii Educaţiei naţionale nr. 1/2011. Prin acest demers, parlamentarii intenţionează reacordarea dreptului de vot al elevilor în Consiliul de Administraţie al liceelor şi şcolilor postliceale. Potrivit acestei propuneri legislative, reprezentantul elevilor în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, adică 18 ani. În acest context, elevii îşi vor desemna în mod democratic reprezentantul în acest for de decizie.
Ce trebuie menţionat este faptul că elevii au mai avut drept de vot în CA-ul liceelor şi al şcolilor postliceale, în perioada 2005-2011, înainte ca Legea Educaţiei naţionale să fie modificată. Noua propunere legislativă a fost redactată de Alexandru Bajdechi, în prezent student în Anul I la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, fost preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa.
Este foarte probabil ca, în curând, proiectul de lege să ajungă în Plenul Camerei Deputaţilor pentru dezbateri. De aici şi până la adoptarea legii nu ar mai fi, teoretic, prea mult.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii