Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:25 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea Educaţiei, pusă la colţ şi de studenţi

ro

08 Jan, 2011 21:17 2138 Marime text

Legea Educaţiei îi nemulţumeşte şi pe studenţi, nu doar pe profesorii din învăţământul preuniversitar sau pe rectori. Ei îi cer ministrului Educaţiei să consulte organizaţiile studenţeşti şi apoi să modifice noua lege, care, de exemplu, nu le mai dă dreptul nici măcar să-şi aleagă decanul sau rectorul aşa cum se întâmplă în prezent.

"Nu suntem de acord cu comasarea universităţilor, lucru care ar duce la dispariţia unor centre universitare. Nu suntem de acord nici cu finanţarea învăţământului privat", a declarat Ionuţ Poenaru, preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).

"Studenţii nu sunt reprezentaţi 25% în consiliile de administraţie şi n comisia de alegerea rectorului. Fapt ce încalcă unul dintre principiile din Lege, acela că studenţii sunt parteneri egali în tot ceea ce înseamnă comunitatea academică. Un alt lucru este că doar 5% dintre studenţi vor putea face doi ani într-un singur an", a declarat Cristina Fiţ, vicepreşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Cu toate că legea impune multe schimbări pentru universităţi, ministrul Educaţiei declara că ele sunt autonome.

"Una dintre cele mai nocive minciuni este că ea ar reprezenta o agresiune a autonomiei universitare, este fals, întăreşte autonomia", a declarat Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei.

Studenţii nu sunt de acord nici cu ierarhizarea universităţilor şi îi cer ministrului Educaţiei să facă tot posibilul să modifice legea.

"În cazul în care dânsul refuză să ne cheme la întâlnirile pe care le va face în viitorul apropiat suntem dispuşi să vorbim cu liderii din ţară şi să pichetăm Ministerul Educaţieicum am mai făcut-o şi îăn alte rânduri şi să-i cerem domnului ministru Funeriu demisia", a mai spus Ionuţ Poenaru.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Zeus 09 Jan, 2011 15:51 Despre celebrul Marga, parerea mea este ca acest individ, impreuna cu "gashca" lui contribuie semnificativ la ingroparea societatii intelectuale din Romania. El zice ca produce excelenta si intelectualitate, in timp ce produce zeci de mii de someni cu acte in regula anual. Nimeni nu zice nimic de individul asta si ori de cate ori este invitat la vreo emisiune pe la Realitatea sau Antena3 critica vertiginos guvernarea... Domnule Marga, stiti povestea aia cu batul din ochiul altuia?! Eu personal m-am saturat de toate aceste somitati care ne-au bagat tara in mormant. Clasa politica din Romania actuala este 0 barat cu toate ca aproape toti rectorii din tara sunt implicati in politica... Marga vorbeste despre "politizarea" universitatilor facuta de noua lege, in timp ce el este in PNL, la fel ca Robu, iar Abramburica e mare sefa in PSD. Nu cumva astea sunt universitatile "de top" din tara noastra? Nu cumva mormanele de rahat numite universitati de top sunt doar niste proiecte reusite de marketing si PR. Pagubitii acestui sistem nu pot fi decat studentii- viitori shaormeri si statul Roman care cheltuieste bani grei sa scoata in 3 sau 5 ani viitori shaormeri.