Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea privind indemnizatiile mamelor s-ar putea sa nu se aplice din 2009

ro

27 Dec, 2008 13:59 881 Marime text

Legea privind indemnizaţiile mamelor care au născut şi trebuie să îşi îngrijească copilul, s-ar putea să nu se mai aplice începând cu anul viitor.

Reprezentanţii din Ministerul Muncii, citaţi de Realitatea.net au afirmat că sunt multe mame care ar trebui să primească indemnizaţii de zeci de mii de lei din bugetul alocat, care nu are de unde să acorde atâţia bani. În aceste condiţii, reprezentanţii Ministerului Muncii se mai gândesc dacă vor aplica sau nu legea indemnizaţiilor pentru mame, începând cu data de 1 ianuarie a anului viitor.

"Este nevoie ca această lege să fie modificată şi să fie plafonată la un plafon maxim. Bugetul nu poate să suporte aberaţiile legislative", a declarat directorul Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale, Adrian Toader, potrivit sursei citate. Ministerul Muncii arată că aproximativ 20% din femeile angajate au venituri de peste 1.100 de lei.  Peste 180.000 de mame primesc în prezent indemnizaţie de creştere a copilului. Asta înseamnă că statul plăteşte anual 1,3 miliarde de lei. Majorarea ajutorului de la 600 de lei la 85% din venitul realizat în ultimele 12 luni ar duce la dublarea efortului bugetar.

 
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii