Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lemne la un preţ dublu faţă de Romsilva Constanţa

ro

08 Dec, 2008 19:34 1862 Marime text

Potrivit agenţiei agerpres.ro, Direcţia Silvică Constanţa vinde lemne de esenţă tare pentru foc cu aproximativ 130 de lei metrul cub, iar întreprinzătorii particulari din judeţ comercializează acelaşi lemn la un preţ dublu. În localităţile din sudul judeţului Constanţa, din apropierea graniţei cu Bulgaria, sunt constănţeni care preferă să cumpere lemne pentru foc din ţara vecină. Un metru cub de lemne vândute de întreprinzătorii particulari bulgari este mai mic cu câteva zeci de lei.

Conform programului de tăiere a copacilor stabilit pentru 2008, inginerul de la Romsilva Constanţa, Nicolae Toader a declarat astăzi, pentru ziariştii de la agenţia agerpres.ro că, până în prezent ocoalele silvice: Băneasa, Murfatlar, Cernavodă şi Hârşova au vândut peste 12.500 de metri cubi de lemne pentru foc şi vor mai fi comercializaţi, până la sfârşitul acestei luni, aproape 7.000 de metri cubi. Potrivit reprezentantului Romsilva Constanţa, lemnele de esenţă tare se vând cu 120-150 de lei metrul cub, plus TVA, în funcţie de cheltuielile de transport suportate pentru scoaterea acestora la drumurile de acces.

Lemnele de esenţă moale se vând cu 70-80 de lei metrul cub, plus TVA, preţurile practicate fiind aceleaşi ca în ultimii trei ani. Pe piaţa privată din judeţul Constanţa, lemnele de esenţă tare se vând cu aproximativ 270 de lei metrul cub, preţ în care este inclus şi transportul mărfii, lemnele de esenţă moale fiind mai puţin căutate de clienţi.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii