Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceeni din Constanţa, instruiţi de poliţişti

ro

11 Nov, 2012 15:21 1307 Marime text
Vineri, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii împreună cu poliţiştii rutieri au desfăşurat o activitate de responsabilizare a tinerilor din cadrul liceului „Pontica" din municipiul Constanţa.

Scopul lucrătorilor de poliţie a fost reducerea riscului de implicare a elevilor de liceu în acte de violenţă şi informarea elevilor cu privire la consecinţele actelor de violenţă.

Tinerii au fost informaţi cu privire la modalităţile de prevenire a violenţei la şcoală, dar şi a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

Elevii au urmărit un film instructiv, intitulat "Cheia e la tine!" şi au purtat discuţii interactive cu poliţiştii. Adolescenţilor li s-au făcut recomandări cu privire la adoptarea unei conduite non-violente şi a unei comunicări eficiente. De asemenea li s-au făcut cunoscute aspectele legale cu privire la Codul Penal şi răspunderea penală a minorilor care au încălcat legea. În cadrul discuţiilor le-au fost prezentate riscurile şi consecinţele la care se expun dacă sunt implicaţi în accidente rutiere cauzate din vina lor.

Poliţiştii spun că, la nivelul judeţului Constanţa, vor mai avea loc în perioada următoare astfel de sesiuni de informare cu elevi din clasele de liceu, ei urmărind creşterea gradului de responsabilizare în rândul tinerilor şi a conducătorilor auto începători.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii