Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:57 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea și Doina Pană-„Dacă nu interveniți urgent, sectorul va intra în colaps”

ro

19 Dec, 2015 20:32 2172 Marime text
 
 
Astăzi, președintele PSD, Liviu Dragnea, și fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, susțin într-o scrisoare deschisă către actualul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer faptul că 19 acte normative necesare Codului silvic se cer „urgent promovate”.
 
Este vorba despre cinci Hotărâri de Guvern și 14 Ordine de Ministru. Aceștia mai subliniază faptul că „fără această legislație subsecventă, Codul silvic este inaplicabil”.
 
„Ați moștenit două arme importante în bătălia împotriva tăierilor ilegale (...): Radarul pădurilor și noul Cod silvic. (...) Codul silvic vine în completarea Radarului, împotriva tăierilor ilegale, dar nu numai.(...) Doar că, pentru a putea fi implementat, are nevoie de o legislație subsecventă. 19 acte normative necesare Codului silvic se cer urgent promovate: 5 Hotărâri de Guvern și 14 Ordine de Ministru. Pentru elaborarea lor este obligatorie consultarea tuturor actorilor implicați: proprietari de păduri, administratori de păduri, industria mobilei, Asociația Forestierilor din România. (...) Nu am observat niciun început de dezbatere, nicio abordare incipientă, fapt ce ne îngrijorează foarte tare, deoarece, fără această legislație subsecventă, Codul silvic este inaplicabil”, se precizează în scrisoarea deschisă transmisă de reprezentanții PSD.
 
De asemenea, Dragnea și Pană accentuează ideea că, la ora actuală, pe piața lemnului s-a creat „un adevărat haos”.
 
„S-a ajuns în situația în care, dacă nu  interveniți urgent, sectorul va intra în colaps. Întreg sectorul, inclusiv industria mobilei. Știți că, din disperare, au fost boicotate deja licitațiile în 6 județe. Vorbim despre peste 100.000 de locuri de muncă existente în sector și de un aport către PIB uriaș”, precizează cei doi în document.
 
Ambii speră că ministrul va lua seama de aceste aspecte și că până la urmă aceată problemă a „hoției” din pădurilor din țară să fie stopată în totalitate.
 
„Așteptăm cu interes implicarea dumneavoastră și în alte demersuri ce au fost începute și trebuie doar continuate, pentru ca hoția din pădurile României să fie complet stopată: operaționalizarea funcției statistice a SUMAL și implementarea în totalitate a sistemului FMIMS”, sunt cuvintele prin care cei doi au decis să încheie scrisoarea transmisă ministrului Cristiana Pașca Palmer. 



Sursa foto: europeanul.eu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii