Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Livrarea gazului rus catre Romania a scazut cu 30-40%

ro

03 Jan, 2009 13:13 684 Marime text

Directorul general al Trasgaz, Ioan Rusu a declarat aseară că livrările de gaze naturale pentru ţara noastră au scăzut cu 30-40%, din cauza conflictului dintre Rusia şi Ucrina, iar situaţia aceasta ar putea dura până mâine.

"De la Dispeceratul balcanic al gazelor am fost informaţi că importul gazelor din Rusia a scăzut cu 30% din această după-amiază. Situaţia va dura până pe 4 ianuarie 2009", a declarat Ioan Rusu, citat de Realitatea.net. "Noi bănuim că situaţia a fost creată pe fondul conflictului dintre Ucraina şi Gazprom", a mai adăugat directorul Transgaz, precizând totodată că România este pregătită să facă faţă scăderii presiunii gazului rus, iar în acest caz se vor folosi resursele din depozite. Ungaria a constatat şi ea o scădere a presiunii gazului rus, care vine din Ucraina.

Compania ungară de stat MOL a anunţat că presiunea în gazoductele din Ungaria ce transportă gaz rus livrat din Ucraina a scăzut, dar acest neajuns nu este de natură să provoace o întrerupere a aprovizionării cu gaz. Potrivit analiştilor, Europa are gaz depozitat pentru a rezista fără cel rus timp de câteva zile, dar nu săptămâni. Rusia a anunţat acum două zile că a întrerupt complet gazul furnizat Ucrainei, datorită conflictului contractual şi a asigurat statele europene că fluxul de gaz destinat lor este menţinut la nivelul normal.

 

 
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii