Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luni va fi inaugurata cea mai inalta cladire din lume

ro

02 Jan, 2010 13:38 2644 Marime text

burj1des.jpgLa 818 metri înălţime şi peste 160 de etaje, Burj Dubai întrece cu peste 250 de metri turnul CN din Toronto, Canada, care a deţinut titlul de cea mai înaltă construcţie din lume timp de 31 de ani.

Inaugurarea acestei clădiri a cărei construire a costat nu mai puţin de o mie de miliarde de dolari, are loc pe fondul îngrijorărilor provocate de recenta criză financiară bogatul emirat Dubai în pragul falimentului. Cu toate acestea, autorităţile emiratului au organizat o extravagantă petrecere de inaugurare.

Potrivit diferitelor surse, Burj Dubai măsoară 818 metri înălţime, dar cifra reală va fi cunoscută abia luni. Oricum, acest turn colosal este vizibil de la distanţa de 100 de kilometri. Înălţimea sa face ca temperatura exterioară să fie cu opt grade mai mică la etajlele superioare faţă de cea de la nivelul solului. Burj Dubai reprezintă o adevărată emblemă a opulenţei acestui emirat, grav afectat de prăbuşirea pieţei imobiliare interne, ca urmare a scăderii preţuilo cu 50 la sută la anului trecut.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii