Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații au decis revocarea mandatului de arestare în lipsă emis pe numele lui Elan Schwartzenberg

ro

20 Jul, 2018 14:36 1948 Marime text
Magistrații de la Tribunalul Bucureşti au decis revocarea mandatului de arestare în lipsă emis pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg şi au dispus retragerea cererii de dare în urmărire internaţională şi a mandatului european de arestare, informează Agerpres.ro
 
Hotărârea tribunalului nu este definitivă.
 

"Admite cererea de revocare şi revocă măsura arestării preventive dispuse faţă de inculpatul Emilian Schwartzenberg. Dispune retragerea cererii de dare în urmărire internaţională şi a mandatului european de arestare emise pe numele inculpatului la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare", se arată în decizia instanţei.

 
Elan Schwartzenberg a fost trimis în judecată în decembrie 2017 de procurorii DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, într-un dosar disjuns din dosarul privind construirea de locuinţe în campusul social "Henri Coandă" din Constanţa, în care fostul primar Radu Mazăre, fratele acestuia, Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost recent achitaţi de Instanţa supremă.
 
Elan Schwartzenberg a plecat din România în 2016, fiind dat în urmărire internaţională.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii