Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maine dimineata se intrerupe curentul pe litoralul bulgar

ro

12 Aug, 2010 16:40 1011 Marime text
Sudul coastei bulgare a Mării Negre va rămâne, din nou, fără curent electric, a avertizat azi compania EVN, din cauza unei deconectări planificate a liniei de alimentare cu energie electrică Aheloy, aparţinând Companiei Naţionale bulgare de Energie Electrică, informează site-ul Novinite.com.

Linia de alimentare va fi scoasă de sub tensiune vineri dimineaţa, între orele 5.00 şi 7.00. EVN va încerca să folosească generatoarele de rezervă de la substaţia Kabsleşkovo, dar avertizează cu privire la posibile întreruperi de curent.

Compania informează, totodată, că, pe coasta sudică a litoralului bulgar, consumul de energie este mai mare decât capacitatea reţelei electrice.

Anunţul a fost făcut în urma unei pene de curent, la sfârşitul lui iulie, când, din cauza unor defecţiuni la două generatoare, aproximativ 56.000 de turişti au rămas fără energie electrică, aer condiţionat şi apă caldă, mulţi dintre ei renunţând la sejur.

Potrivit unei investigaţii a Agenţiei pentru Securitate Naţională, la baza penei de curent de la sfârşitul lui iulie s-a aflat o "acţiune rău-intenţionată", a declarat Traicio Traikov, ministrul Economiei, Energiei şi Turismului.

Sursa: cotidianul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii