Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
20:33 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâine începe şcoala! Peste 4.000 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţie de securitate la incendiu

ro

11 Sep, 2016 18:31 2164 Marime text
Inspectoratul pentru Situații de Urgență precizează că, din totalul unităților de învățământ preuniversitar la nivel național, peste 22.000 de clădiri ale acestora nu necesită obținerea autorizației privind securitatea la incendiu, iar peste 4.000 trebuie să obțină acest aviz.

Reprezentanții ISU precizează că, în urma datelor din teren, clădirile care nu necesită obținerea autorizației sunt acelea care nu au efectuat modificări constructive sau au fost puse în funcție anterior introducerii obligației legale de obținere a autorizație.

De asemenea, centralizarea informațiilor arată că 145 de unități școlare din România au obținut autorizația de securitate la incendiu în acest an.

Doar opt şcoli din judeţul Constanţa au obţinut autorizaţia de la pompieri înainte de începutul anului şcolar 2016/2017. Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, aproximativ 145 de şcoli din judeţ nu au autorizaţie de securitate la incendiu, însă se lucrează împreună cu reprezentanţii ISU Dobrogea pentru găsirea unei modalităţi prin care şi aceste unităţi de învăţământ să intre în legalitate.

Potrivit ISU, în perioada premergătoare începerii noului an de învățământ au fost desfășurate activități de inventariere a clădirilor existente la nivel național în care funcționează școli și grădinițe și au fost identificate condițiile optime pentru asigurarea climatului de securitate.

În ultimul an, la nivel național au fost derulate peste 5.000 de controale de prevenire în urma cărora au fost constatate peste 21.000 de deficiențe, 21% dintre ele fiind remediate în timpul acțiunilor de verificare.

Pompierii au aplicat 832 de amenzi în valoare de peste 1,8 milioane de lei și 12.829 avertismente.

Pe timpul verificărilor, personalul specializat a urmărit funcționarea iluminatului de securitate pentru evacuare, asigurarea condițiilor de evacuare a persoanelor, exploatarea centralele termice și a coșurilor de evacuare a fumului, funcționarea mijloacelor de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu precum și a celor de stingere.


Autorizația de securitate la incendiu pentru o construcție este documentul care certifică faptul că la momentul punerii în funcțiune este îndeplinită cerința "securitate la incendiu" impusă de Legea 10/1995 privind calitatea în construcții. Obligația solicitării autorizației de securitate la incendiu revine beneficiarului investiției.

sursa foto: radioiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii