Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maine se va discuta proiectul de buget pe 2009

ro

08 Jan, 2009 16:09 808 Marime text

Premierul Emil Boc şi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isarescu se vor întâlni mâine cu începere de la orele 12.00, pentru a discuta proiectul de buget pe anul 2009.

În aşteptarea elaborării proiectului de buget pe 2009, cabinetul Boc a luat deja mai multe măsuri de austeritate cu impact social, precum plafonarea îndemnizaţiei pentru creşterea copilului, interzicerea cumulării pensiei şi a salariului de la stat, precum şi decizia potrivit căreia angajaţii instituţiilor publice finanţate integral sau parţial de la stat nu vor mai primi bonuri de masă în 2009.

Şi valoarea punctului de pensie, care ar fi trebuit să crească de la 1 ianuarie, a fost menţinută la nivelul din octombrie 2008. Una dintre cele mai aşteptate hotărâri este cea privitoare la majorarea salariilor profesorilor. Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, la întâlnirea avută cu sindicatele în urmă cu două zile a declarat că va aproba majorarea cu 50 %  salariile celor din învăţământ, aşadar acest fapt va fi luat în calcul pentru adoptarea proiectului de buget pe 2009, informează Realitatea TV.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii