Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinarul român răpit în Nigeria Cine este şi cu ce se ocupa

ro

26 Sep, 2018 07:29 3411 Marime text

 Ionel Hîncu, inginer şef pe nava Glarus, răpit de piraţii nigerieni, este un vasluian în vârstă de 61 de ani, care locuieşte în Constanţa, informează Observator TV.

Pe vas erau 19 navigatori, iar 12 dintre ei ar fi ajuns în mâinile praţilor, printre ei şi românul Ionel Hîncu.

Ionel Hîncu, inginer şef pe nava Glarus, răpit de piraţii nigerieni, este un vasluian în vârstă de 61 de ani, care locuieşte în Constanţa.

Pe vas erau 19 navigatori, iar 12 dintre ei ar fi ajuns în mâinile praţilor, printre ei şi românul Ionel Hîncu.

Inginerul şef Ionel Hâncu se afla la bordul navei Glarus sub pavilion Elveția a plecat în voiaj printr-o agenţie de creewing din Ucraina. 

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a precizat că nava era acostată la cheu şi a fost atacată de pirați în Portul Harcot din Nigeria.

Inginerul şef Ionel Hîncu a absolvit Universitatea Maritimă din Constanța şi lucrează în industria navală din 1981. Potrivit unui interviu pe care inginerul l-a susţinut în 2009, are o experienţă vastă în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor la motoarele navelor, este expert în sisteme de protecție împotriva incendiilor, responsabil cu rutinele de siguranță la bordul navei și pregătirea echipajului pentru stingerea incendiilor.

MAE transmite că, având în vedere faptul că printre persoanele răpite se regăsesc și alți cetățeni străini, Celula de Criză a MAE a implicat în demersurile de gestionare a cazului și Ambasadele României la Zagreb, Ljubljana și Manila, pe lângă cele din Abuja și Berna, care sunt în contact cu Ministerele de Externe ale statelor de reședință, astfel încât Celula de Criză MAE coordonează în prezent un număr de cinci reprezentanțe diplomatice implicate.

Totodată, Ambasada României la Berna menține în permanență legătura cu Ministerul Afacerilor Externe elvețian, cu armatorul navei și Ambasadele Sloveniei și Croației la Berna, iar misiunea diplomatică a României la Abuja este în contact cu autoritățile nigeriene competente. 

Potrivit datelor preliminare obținute de către agenția de crewing, starea persoanelor răpite este bună. Reprezentanții Celulei de Criză a MAE sunt în contact permanent cu familia cetățeanului român.

Sursă foto: Observator tv

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii