Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maşini de lux furate din Constanţa şi Bucureşti cu dispozitiv electronic pe post de cheie

ro

14 Mar, 2011 22:24 1115 Marime text

Procurorii Parchetului Capitalei au trimis în judecată, astăzi, 12 persoane acuzate că în vara anului 2010 ar fi furat mai multe autoturisme de lux din Bucureşti şi din judeţul Constanţa.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii se foloseau de un dispozitiv electronic pentru a porni motorul maşinilor cu ajutorul unei chei brute. Astfel, ei rupeau mai întâi butucul de la yala portierei stânga faţă a autoturismelor, iar după ce pătrundeau în interior, conectau la mufa calculatorului de bord un dispozitiv electronic, care transmitea în mod automat informaţiile din calculator la o cheie brută pe care o introduceau într-un lăcaş special amenajat care devenea, din acel moment, cheia autoturismului.

Procurorii mai susţin că inculpaţii modificau seriile de şasiu ale autoturismelor furate, le puneau plăcuţe cu numere false de înmatriculare apoi le vindeau unor cumpărători de rea-credinţă care, la rândul lor, le vindeau pe teritoriul României şi al Turciei.

Cei 12 inculpaţi sunt în stare de arest preventiv şi urmează să fie judeaţi de magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti.

Sursa: EVZ.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii