Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteorologii anunţă o uşoară încălzire a vremii - Vezi prognoza meteo pe trei zile

ro

03 Dec, 2010 00:39 1680 Marime text

iarba_cu_gheata_06751600.jpgVremea se încălzeşte, dar numai ca să aibă de unde se răci. Cu alte cuvinte, masa de aer cald venită dinspre Mediterană va ridica mercurul în termometre peste 0 grade în toată ţara.

Ziua de vineri se păstrează la fel de zgârcită cu soarele ca şi cea de joi, dar, după primele ore cu ceaţă, frigul se mai înmoaie. Totuşi, vestul, centrul şi nordul ţării vor avea parte de o zi închisă, cu ploi, dar în rest, doar dimineaţa se mai anunţă precipitaţii. Poleiul este în continuare favorizat de condiţiile meteo, iar vântul coboară de la munte şi prin Banat şi Crişana. Totuşi, cu el aduce un aer mai cald, aşa că amiaza va aduna între 4 şi 14 grade Celsius.

Bucureştenii au parte azi de nori din care însă numai dimineaţa mai cad ploi. E frig însă, chiar dacă vântul nu va trece de moderat, pentru că maxima nu va sălta peste 6-7 grade.

Vremea este urâtă şi vineri la munte, cu cer înnorat şi precipitaţii, de la ploi până la ninsori. Vâtul nu este nici el un aliat pentru turişti, pentru că suflă destul de intens, iar temperatura aerului şi e în creştere uşoară nu reuşeşte să încline balanţa în favoarea unei zile plăcute.

Cerul va fi înnorat şi sâmbătă, dar se mai zăreşte şi câte o rază de soare prin regiunile de nord-vest şi de vest. Cad ploi însă în continuare pe arii extinse în sud şi sud-est, dar numai izolat în restul ţării, iar vântul suflă cu putere doar la munte şi abia către seară se înteţeşte în Dobrogea şi Bărăgan. Amiaza va ridica mercurul în termometre la 2-3 grade în nordul Moldovei până spre 11-12 grade în sud-est şi chiar 13 pe litoral.

Bucureştenii nu scapă nici sâmbătă de ploi, ba chiar se anunţă sâcâitoare, dar amiaza reuşeşte să adune 9 grade Celsius.

Duminică ploile se opresc, dar temperatura aerului este în scădere. Mai dă câte o ploaie prin sud şi sud-est dimineaţă, dar iese soarele după amiază chiar şi aici. În schimb maximele pornesc de la minus 1 grad în nordul Moldovei şi nu mai trec de 7-8 în sud.

În Capitală ziua de duminică începe cu ploi, dar spre amiază, norii se mai împrăştie. Rece însă pest ezi, cu o maximă care nu mai saltă peste 6 grade Celsius.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii