Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteorologii anunta un weekend ploios

ro

09 Jul, 2010 21:12 959 Marime text

România rămâne sub masa de aer polară pe tot parcursul acestui sfârşit de săptămână. Abia spre începutul săptămânii viitoare vremea dă uşoare semne de încălzire. Până atunci, ploile continuă în jumătatea de est, şi sâmbătă, iar duminică se mută în nord.

Sâmbătă în jumătatea de est a ţării cad pe arii extinse averse abundente, de peste 25 de litri pe metru pătrat, însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt, posibil şi de căderi de grindină. În vest însă, se aşteaptă vreme frumoasă, iar probabilitatea ca trecător să cadă câţiva stropi de ploaie este destul de redusă. Regimul termic este mai plăcut în vest - sud-vest, se ating chiar 30 de grade în aceste zone. Cel mai răcoare este în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde temperatura nu depăşeşte 24 de grade.

Duminică ploile se mută în jumătatea nordică a ţării. În sud abia după-amiază se adună norii şi cad câteva averse. Nu lipsesc nici condiţiile de grindină. Temperaturile sunt în uşoară creştere. 32 de grade se adună în termometre la Arad şi Timişoara, 28 sunt la Constanţa şi Focşani şi doar în Bucovina, maxima zilei nu depăşeşte 25 de grade.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii