Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteorologii anunţă vreme frumoasă în aproape toată ţara - Vezi prognoza pe trei zile!

ro

05 Apr, 2011 01:21 1328 Marime text

Vremea se mai încălzeşte de joi. Maximele trec de 20 de grade în sud-vestul ţării, iar cele mai mici valori, de 12-13 grade din jumătatea de nord a Moldovei, nu sunt nici ele mici faţă de mediile multianuale. De vineri însă, circulaţia atmosferică dinspre nord se accentuează şi masa de aer rece revine asupra ţării noastre. Răcirea este treptată şi continuă cel puţin până duminică.

Ziua de marţi începe cu puţină ceaţă în zonele joase, dar cu nori şi ploi ce se extind din vest peste sud-vestul şi centrul ţării. În zona înaltă de munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare astăzi, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 15 l/mp. În restul ţării, cerul va fi variabil, dar către seară se înnorează şi ajung local şi ploile slabe. Vântul se înteţeşte în vest şi la munte, dar vremea este apropiată de normalul termic al acestei date, cu temperaturi maxime între 10 şi 20 de grade.

În Capitală va fi o vreme în general frumoasă, dar către seară se strâng şi câţiva nori. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade. Presiunea atmosferică creşte uşor de la 756 mm coloană de mercur, valoare ceva mai mică decât cea de 760 considerată ideală pentru organismul uman.

Stratul de nori se îngroaşă şi peste crestele de munte. Plouă pe arii extinse în Carpaţii Occidentali, iar după-amiază şi la noapte, local şi în restul masivelor. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. În zona înaltă, trecător, precipitaţiile se transformă în lapoviţă şi poate chiar ninsoare. Vântul suflă slab şi moderat, dar se ascute în răstimpuri pe creste. Temperatura aerului va fi în scădere uşoară faţă de intervalul anterior.

Vremea schimbă foaia marţi în regiunile de dincolo de Carpaţi. Locul soarelui este luat de nori, ploi şi vânt. Pe crestele înalte de munte precipitaţiile se transformă trecător în lapoviţă sau ninsoare, şi izolat cantităţile de apă pot depăşi 15 l/mp. Astăzi la amiază sunt doar 12-13 grade la Timişoara, Arad, Oradea, Baia Mare şi Cluj Napoca, dar temperaturi mai mari sunt aşteptate în jumătatea de sud a Transilvaniei, unde norii şi ploile ajung mai târziu: 16-17 grade vor fi la Sibiu, Braşov şi Miercurea Ciuc.

În sud, vremea este frumoasă aproape toată ziua, în Muntenia şi o bună parte din Oltenia, cu maxime şi de 20 de grade. Dar în vestul şi nordul Olteniei se înnorează şi plouă. Maximele se opresc la 15 grade în Drobeta şi 16 la Rm. Vâlcea. În Dobrogea norii se risipesc şi iese soarele. 18 grade vor fi la amiază în Tulcea, 19 la Cernavodă şi 15 la Constanţa. Şi în Moldova vremea se îndreaptă în cea mai mare parte a regiunii. Va fi soare în partea de sud şi în centru şi 19 grade maxima în Galaţi, 20 la Focşani, 17-18 la Iaşi şi în Bacău. Dar cer noros şi ploi în nord şi 13-14 grade la amiază.

Miercuri cerul se limpezeşte în vest, dar în restul teritoriului mai sunt înnorări temporare. Pe arii restrânse mai plouă slab, îndeosebi în sud. În zona montană înaltă, cu totul izolat, vor mai fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla mai tare la munte şi pe arii restrânse în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în depresiuni şi 18-19 grade în sudvest.

Plouă şi în Capitală, dar sunt şi şanse de soare, iar temperatura se va opri la 17 grade la amiază.

Joi cerul va fi variabil, dar către seară norii se adună din nou în nordul, centrul şi estul ţării, şi pe arii relativ extinse va ploua. La munte, la peste 1.800 m, trecător vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în zona de munte. Temperaturile maxime cresc puţin faţă de miercuri şi ajung la 21-22 de grade în sudvest, dar rămân sub 15 grade în depresiuni şi în jumătatea de nord a Moldovei.

În Capitală, joi aşteptăm 20 de grade şi vreme în general frumoasă.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii