Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteorologii anunţă vreme frumoasă în toată ţara Vezi prognoza meteo pe urmatoarele trei zile!

ro

22 Sep, 2010 22:41 1674 Marime text

peisaj_de_toamna_44836400_84832600.jpgVremea va fi frumoasă, joi, în toată ţara, iar norii nu lasă ploi. Temperatura aerului este plăcută, cu valori termice între 17 şi 25 de grade Celsius. Ziua începe cu ceaţă în zonele joase de relief mai ales din centrul ţării.

După o noapte senină, dar cam rece, în care ceaţa s-a lăsat mai ales peste zonele joase din centrul ţării, joi ne bucurăm de o zi frumoasă. Este drept că valorile termice înainte de răsărit s-au păstrat între 5 şi 13 grade, dar peste zi, soarele va reuşi să aducă maxime de la 17 la 25 de grade.

Bucureştenii au şi ei o zi plăcută, însorită, dar cu nu mai mult de 10-11 grade înainte de răsărit. Temperatura aerului creşte însă alert până la amiază când se anunţă o valoare de 23-24 de grade, nesupărată nici de nori, nici de vânt. Presiunea atmosferică nu va fi joi motiv de supărare pentru nimeni. Scade uşor de la 759 mm coloană de mercur, valoare foarte apropiată de cea considerată confortabilă pentru organism.

Iese soarele peste crestelele montane, iar norii care vor traversa totuşi cerul nu vor purta şi ploi. Ceva mai denşi se anunţă, de altfel, doar deasupra Carpaţilor Meridionali şi deasupra celor de Curbură, dar ploi nu sunt anunţate. Mai mult, nici măcar vântul nu se prea simte, iar temperatura aerului se păstrează în limite tomnatice rezonabile. Totuşi, nu scapă fără câteva ore de ceaţă matinală văile şi depresiunile.

Soare va fi şi în interiorul arcului carpatic, este drept, după ceva ceaţă dimineaţa. În rest, însă, alte fenomene meteo nu se prea anunţă, iar temperaturile cresc urmând să atingă în general peste 20 de grade, cu excepţia depresiunilor închise, unde e ceva mai rece. Se fac, astfel 24-25 de grade în Banat şi sudul Crişanei,, 23 la Oradea şi 22 la Sibiu şi Braşov.

Cald şi frumos şi în sud, cu 24-25 de grade atât la Turnu Severin, cât şi la Alexandria, Giurgiu, Călăraşi şi Piteşti.

Toamnă frumoasă, fără vânt şi cu soare şi în Dobrogea. Se fac 22 de grade la Constanţa şi un grad mai mult la Cernavodă şi Medgidia.

Moldova nu face nici ea excepţie. Vremea e frumoasă, cu câţiva nori inofensivi şi 22-23 de grade în sud la Galaţi. În nord, o idee mai răcoare, cu 19 grade în Bacău şi 18 la Suceava.

Deşi presiunea atmosferică începe să scadă uşor de vineri, vremea încă nu se strică, iar norii încă nu lasă ploi. Doar în sudul ţării s-ar putea să fie mai înnorat vineri comparativ cu joi, dar în rest, este aproape senin în toată ţara. Maximele sunt şi ele în continuare în limite normale, cu valori peste 20 de grade în general, cu 21-22 de grade în Capitală unde norii sunt doar în trecere, până la vârfuri termice de 25 de grade la Timişoara şi Arad.

Sâmbătă încep să se vadă schimbările aduse de o toamnă ceva mai hotărâtă. Cerul începe să se înnoreze, dar ploile abia spre seară îşi fac intrarea, cel mai probabil în Banat, Oltenia şi vestul Munteniei. În plus vântul se intensifică în sud şi la munte, iar maximele cresc puţin. Vom avea, aşadar, sâmbătă parte de 20-21 de grade în nordul Moldovei, 24 în Capitală, unde nu plouă sâmbătă deşi se înnorează, şi chiar 24-25 de grade în vest şi sud.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii