Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metoda Accidentul devine istorie. Vezi ce alte înşelătorii îi iau locul

ro

06 Aug, 2014 07:48 1749 Marime text
Metode ca "nepotul vecinului" sau "sunt procuror Radu Andrei" au facut o mulţime de victime în ultima perioadă, scrie bzi.ro.

În primul caz, persoane necunoscute se prezintă la locuinţele victimelor şi spun că sunt nepoţii unui vecin pe care nu l-a gasit acasa si le solicită ca are nevoie urgenta de bani. Victimele sunt "asigurate" ca banii oferiti cu imprumut vor fi restituiti de vecini in momentul in care se vor intoarce acasa.

Cât priveşte metoda "sunt procuror Radu Andrei", aceasta vizează patronii de societăţi de către indivizi care se prezintă drept procurori. Acestea le spunea victimelor ca societatile pe care le administreaza sunt anchetate intr-un caz de evaziune fiscala.
Pe motiv ca trebuie indisponibilizate codurile de reincarcare a cartelelor telefonice, in vederea continuarii cercetarilor, infractorul convinge  victimele sa-i transmita telefonic mai multe astfel de coduri. Intr-unul dintre aceste cazuri au fost comunicate peste 60 de coduri de incarcare, prejudiciul reclamat fiind de 1.240 de euro, potrivit bzi.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii