Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Chitac va fi eliberat trei luni pentru operatii

ro

29 Dec, 2008 17:48 947 Marime text

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis astăzi ca fostul general, Mihai Chiţac să fie eliberat pe o perioadă de trei luni, respectiv 29 decembrie - 29 martie, pentru două intervenţii chirurgicale la inimă, după care se va întoarce în Penitenciarul Jilava, unde are de ispăşit o pedeapsă de 15 ani de închisoare, în procesul Revoluţiei de la Timişoara, decizia putând fi atacată cu recurs.

La înfăţişarea de astăzi, care a avut loc la Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, procurorul de şedinţă a fost de acord cu întreruperea executării pedepsei fostului general Chiţac. Prima operaţie va fi pentru proteza valvulară, iar a doua intervenţie vizează revascularizarea miocardică. Fostul general a fost de acord să fie supus la cele două operaţii pe cord, în condiţiile în care expertiza Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) arată că poate să beneficeze de întreruperea executării pedepsei din motive medicale.

De asemenea, el a cerut un termen "rezonabil" de întrerupere a sancţiunii, pentru ca să aibe timp să efectueze analizele necesare celor două intervenţii chirurgicale şi pentru a-şi reveni după acestea. Potrivit sentinţei judecătoreşti, citată de Realitatea.net, Mihai Chiţac s-a implicat în executarea ordinului ce a avut, ca urmare, împuşcarea mortală a 72 de persoane şi rănirea altor 253, în Revoluţia din decembrie 1989, de la Timişoara. În ceea ce îl priveşte pe fostul general, Athanasie Stănculescu, tribunalul a acceptat astăzi, cererea avocatului de a i se face o nouă expertiză medicală. Astfel, Instanţa a fost de acord ca la noua expertiză, să participe doi experţi din partea lui Stănculescu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii