Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:56 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Transporturilor a aprobat hărțile de zogomot și planurile de acțiune în porturile Constanța și Tomis

ro

19 Aug, 2016 10:52 2533 Marime text


În urmă cu puțin timp a fost făcut public Ordinul ministrului Transporturilor numărul 676, din 9 august anul acesta, pentru aprobarea hărților strategice de zgomot și a planurilor de acțiune aferente acestora în porturile Constanța și Tomis, ambele aparținând de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.
 
În acest sens CN APMC va asigura implementarea planurilor de acțiune pentru prevenirea și reducerea zgomotului ambiant în cele două porturi și va prezenta un raport cu privire la măsurile întreprinse în acest scop.
Actul normativ este semnat de ministrul de resort Petru Sorin Bușe.
Portul Constanța este situat pe coasta vestică a Mării Negre, și acoperă o suprafață totală de 3.926 ha, din care 1.313 ha uscat și 2.613 ha apă.
Are o capacitate de operare anuală de aproximativ 120 milioane tone, fiind deservit de 156 de dane, din care 140 sunt operaționale. Lungimea totală a cheurilor este de 29,83 km, iar adâncimile variază între 7 și 19 metri.

Ce sunt hărțile de zgomot
Harta de zgomot este o reprezentare grafică a distribuirii nivelului sunetului într-o regiune anume, pentru o perioadă de timp bine definită, potrivit wikipedia.
În domeniul protecției mediului administrarea zgomotului ambiental joacă un rol din ce în ce mai important: de la evaluarea și măsurarea nivelurilor și rezolvarea plângerilor la cartografierea acustică, de la zonarea acustică la limitarea valorilor de emisie. Realizarea hărților de zgomot este una din metodele moderne de evaluare a poluării acustice urbane.
O hartă de zgomot este harta unei aglomerări urbane sau a unei zone geografice colorată în conformitate cu nivelul de zgomot.
Hărțile de zgomot au ca scop evidențierea zonelor locuite unde nivelul de zgomot se ridică peste anumite limite impuse de legislație și astfel folosește la elaborarea de planuri de acțiune de protecție a locuitorilor împotriva expunerii și reducere a nivelurilor de zgomot.
Sursa foto: ZIUA de Constanta

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii