Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului “Taxa auto trebuie nuantata, nu anulata”

ro

20 Dec, 2008 21:53 891 Marime text

Taxa auto ar trebui nuanţată, urmând să fie plătită în funcţie de gradul de poluare al maşinii, stabilit după noxele emise şi nu după vechimea autovehiculului, a declarat astăzi candidatul PSD pentru ministerul Mediului, Nicolae Nemirschi, avizat favorabil pentru acest portofoliu, informeaza NewsIn, citată de HotNews.ro.

"Taxa auto trebuie nuanţată, nu anulată. Lucrurile trebuie diferenţiate. E nevoie de un certificat de noxe clar, în care să fie stabilit exact cât se plateşte în funcţie de cât poluează maşina, iar nu să conteze dacă aceasta e la prima sau la a cincea înmatriculare", a spus Nemirschi. El a adaugat că taxa deranjează ca valoare, iar prezentul act normativ trebuie să fie revizuit, propunând chiar crearea unor roviniete care să limiteze accesul în centrul oraşului al maşinilor cu grad mare de poluare.

"Actuala lege nu e în regulă şi trebuie revizuită. (...) Cred că vor trebui făcute nişte inele în oraş, prin care maşinile care poluează foarte mult să fie împiedicate să ajungă în centrul oraşului. Cei care au astfel de maşini le-ar putea lăsa la periferie, iar de acolo să ia tramvaiul", a mai spus ministrul desemnat al Mediului, potrivit sursei citate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii