Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Mircea Băsescu rămâne în arest

ro

12 Aug, 2014 14:20 1739 Marime text
Tribunalul Constanţa a decis ca Mircea Băsescu să rămână în continuare în arest. Arestul a fost prelungit pe o durată de 30 de zile, potrivit ştiripesurse.ro.

Mircea Băsescu le-a solicitat astăzi judecătorilor din Constanţa să înlocuiască măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, însă solicitarea a fost respinsă de magistraţi.
Decizia instanţei nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Amintim că Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel (Bercea Mondial) era judecat pentru tentativă de omor, întrucât și-a înjunghiat un nepot.

Totodată, în urma unei plângeri formulate de Mircea Băsescu, mai mulţi membri ai familiei Anghel sunt trimişi în judecată pentru că l-ar fi şantajat pe fratele președintelui. Aceștia sunt cercetaţi pentru că i-ar fi solicitat lui Mircea Băsescu suma de 280.000 de euro, ameninţând că în cazul în care nu vor intra în posesia banilor, vor dezvălui informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, afirmând că dețin mai multe înregistrări audio-video pe care le-au depus la DNA, făcând și publice o parte dintre acestea.

UPDATE, ora 15.16

Menţionăm că aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul lui Marian Căpăţână, arestat pentru complicitate la trafic de influenţă. Amintim că pe toată durata arestului, atât Mircea Băsescu, cât şi Marian Căpăţână şi-au susţinut nevinovăţia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii