Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mita la licenta Directoarea Universitatii Hyperion Caransebes a fost arestata

ro

08 Jul, 2010 19:26 1096 Marime text

Tribunalul Timiş a decis, la solicitarea procurorilor DNA, arestarea preventivă a directoarei filialei Caransebeş a Universităţii Hyperion şi a unui student la Drept, care este şi consilier local, după ce aceştia au luat câte 1.500 de euro de la 33 de studenţi, promiţându-le că vor promova examenul de licenţă.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale rezultă că, înluna mai 2010, directoareaNicoleta Gumăşi studentul la Drept în cadrul Universităţii Hyperion, Eugen Tacotă, profitând de influenţa pe care au lăsat să se creadă că o au asupra membrilor comisiilor de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion din Bucureşti, au pretins şi acceptat de la 33de studenţi câte 1.500 euro. Ei au "promis şi garantat că vor promova acest examen indiferent de nivelul cunoştinţelor de specialitate".

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au început, astfel, urmărirea penală faţă de cei doi, pentru trafic de influenţă în formă continuată. Profesoara şi studentul au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi pentru 29 de zile, susţin procurorii anticorupţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii