Moștenitorii. Primăria Municipiului Constanța-încă două dosare de retrocedare. Nume grele ale istoriei
Moștenitorii. Primăria Municipiului Constanța-încă două dosare de retrocedare. Nume grele ale istoriei
25 Mar, 2016 04:37
ZIUA de Constanta
3815
Marime text
Pe data de 4 februarie, anul acesta, pe rolul Tribunalului Constanța-Secția I Civilă, au fost înregistrate două dosare, unul după altul cum se spune, probabil depuse de același împuternicit.
În ambele cazuri dosarele au ca obiect Legea 10/2001 dar și în ambele cazuri sunt nume cu rezonanță ale istoriei României.
În primul dosar înregistrat cu numărul 1521/118/2016 la Tribunalului Constanța, reclamantul este Alexandru Barbu Costinescu Tătăranu.
În ambele cazuri, deși noi credem că este o eroare de redactare, Primăria Municipiului Constanța, apare ca...reclamant, deși normal ar fi să fi fost trecută ca părât.
Cine este Alexandru Barbu Costinescu-Tătăranu
Potrivit realitateamedia.ro, Alexandru-Barbu Costinescu-Tătăranu, care are o solicitare pentru un teren în județul Neamț, domiciliat în Austria, susţine că este moştenitorul de drept al Alexandrinei N. Costinescu şi a soţului acesteia doctorului Emil Costinescu. Potrivit aceleiași surse acesta susţine că este fiul lui Nicolae Costinescu, unul dintre cei trei copii ai Alexandrinei şi ai lui Emil Costinescu, întemeietorul localității Costinești.
Despre Cantacuzino Sherban Georges
Despre Sherban Georges Cantacuzino nu am găsit ceva clar dar este foarte posibil să aparțină neamului Cantacuzino, al cărui nume îl și poartă, și să aibă documente clare în acest sens pentru că altfel nu ar fi avut cum să facă solicitarea de retrocedare către primăria Constanța.
Potrivit Wikipedia familia Cantacuzino, de neam boieresc, a dat domni în Țara Românească și Moldova. Având origini bizantine, cantacuzinii clamau a descinde din împărații Bizanțului. Familia a fost cunoscută și sub apelativul depreciativ Șeitărești, mai scrie sursa citată.
În Țara Românească, Cantacuzinii și-au atins apogeul în a doua jumătate a secolului al XVII-lea, când domnia lui Șerban Cantacuzino a marcat victoria lor în dauna rivalilor Băleni. Toți cei cinci frați ai lui Șerban au deținut mari dregătorii, fapt fără precedent în istoria țării. Dintre ei, se remarcă marele cărturar Constantin Cantacuzino, care și-a pus amprenta asupra politicii externe a statului în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu.
Până la ora postării acestei știri nu fusese stabilit un prim termen de înfățișare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii