Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MT a tăiat din lungimea autostrăzilor. Tronsonul Cernavodă-Medgidia nu va mai fi gata la timp

ro

06 Mar, 2011 23:36 1889 Marime text

autostrada.jpg100 de kilometri de austostradă pe hârtie, 12 în realitate, asta a reuşit ministerul Transporturilor în 2010. Anul acesta, autorităţile vin cu aceeaşi promisiune: 100 de kilometri de autostradă. Însă nu a început bine construcţia, că guvernanţii au şi început să taie din lungimea autostrăzilor care ar trebui să fie gata. Ministrul Transporturilor a anunţat deja că autostrada spre litoral nu va mai fi gata anul acesta.

În ultimii doi ani, în Romania au fost construiţi 54 de kilometri de autostradă şi 43 de kilometri de centuri ocolitoare. Pentru anul trecut autoritătile au promis peste 100 de kilometri de autostradă, dar au tăiat panglica la doar 12 kilometri. Pentru anul acesta promisiunea suna la fel: peste 100 de kilometri de autostradă şi centuri ocolitoare.

Anul acesta ar trebui să putem circula pe autostrăzile Arad-Timisoara şi, aşa cum au promis guvernanţii, ar trebui să putem merge până la mare pe Autostrada Soarelui. Numai că, între timp, Anca Boagiu şi-a dat seama că tronsonul Cernavodă-Medgidia din autostrada spre Constanţa nu va mai fi gata în aceată vară. Asta din cauza neînţelegrilor cu firma constructoare.

Deşi anul trecut Guvernul a tăiat panglica la şosele încă neterminate, precum Centura Capitalei, iar în contul autostrăzilor terminate a fost trecut aproape fiecare petec de drum reabilitat, Ministerul Transporturilor nu renunţă şi promite sute de kilometri de drumuri noi.

Ministrul Transporturilor promite că în următorii trei ani va începe să lucreze la aproape 300 de kilometri de autostradă şi alţi 140 de kilometri de centuri ocolitoare. Pentru aceste şosele vor fi cheltuite trei miliarde de euro.

România are cea mai mică reţea de autostrăzi dintre statele din fostul bloc comunist, cu o lungime de doar 333 de kilometri. Ungaria, de exmplu, cu o suprfaţă şi o populaţie mult mai mică are de patru ori mai mulţi kilometri de autostradă decât ţara noastră.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii