Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mureş CNI doreşte implicarea Bisericii în lupa anticorupţie

ro

28 Nov, 2008 18:28 764 Marime text

Directorul Centrului Naţional pentru Integritate (CNI), Alexandru Cumpănaşu, a declarat, astăzi, în timpul dezbaterii "Măsuri pentru prevenirea corupţiei", desfăşurate la Târgu Mureş, că doreşte să implice şi Biserica în lupta anticorupţie, mai întâi prin reformarea internă a acestei instituţii. "Preoţii ar putea propăvădui porunca "să nu furi".

Totuşi, sub această formă, demersul preoţilor nu va fi eficient. Eu am vrut să aduc Biserica la masă pentru că poate face mai mult decât face acum. Biserica ar trebui mai întâi să se reformeze în interior, iar eliminarea taxelor impuse enoriaşilor de către preoţi ar fi un prim pas. După care vor putea lucra şi la şlefuirea conştiinţei oamenilor, mai mult decât să le spună să nu fure.

Biserica poate juca un rol, dar în nici un caz în formula în care funcţionează în acest moment", a arătat Alexandru Cumpănaşu. La dezbaterea intitulată "Măsuri pentru prevenirea corupţiei" de la Târgu Mureş a participat şi protopopul ortodox Gheorghe Şincan, care a menţionat că "să nu furi" este prima dintre porunci.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii