Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicu Constantin a parasit scena vietii in aplauze (galerie foto)

ro

20 Sep, 2009 01:01 2913 Marime text

_mg_7962.jpgRegrete profunde, exprimate prin coroane de flori cu mesaje de rămas bun, amintiri frumoase şi lacrimi amare în ochii celor dragi şi ai celor care nu l-au cunoscut niciodată, aplauze rezonante, iar apoi o tăcere surdă... ilustrează scenele triste care au întregit ultimul spectacol al maestrului teatrului românesc Nicu Constantin, spectacolul unei vieţi.

Trupul neînsufleţit al celui care a înveselit generaţii întregi şi care va inspira generaţii întregi de acum înainte a ajuns, sâmbătă, înapoi la casa părintească din staţiunea Eforie Sud, pentru a fi petrecut pe ultimul drum. În jur de 500 de persoane au ţinut să-şi ia rămas bun de la un idol, un prieten, un coleg, un tată, un frate... La ceremonia de final au fost prezenţi alături de familie şi prieteni apropiaţi ai maestrului.

Actorii Jean Constantin, Tudorel Filimon, Alexandru Lulescu, fostul primar din localitatea Techirghiol, Gheorghe Zamani, PD-L-istul Gigi Chiru, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Gheorghe Ungureanu, precum şi fotbalişti de la Rapid, echipa preferată a maestrului, toţi au ţinut să-i aducă un ultim omagiu.

Coroanele de flori prin care se exprimau regrete eterne au substituit prezenţa unor personalităţi printre care şi preşedintele Traian Băsescu, colegi de la Teatrul din Constanţa şi membrii ai Uniunii Teatrale din România. Picăturile de ploaie în semn de regret au anunţat apariţia cortegiului funerar, sosit la casa de la malul mării tocmai din Bucureşti, acolo unde marele actor a trecut în nefiinţă. Aşa cum, prevestitor, i-a anunţat pe cei apropiaţi în ultimele zile de viaţă, Nicu Constantin s-a întors acasă...

A plecat în urmă cu zeci de ani pentru a-şi găsi drumul în viaţă şi s-a întors la finalul ei, una dintre personalităţile marcante ale teatrului şi filmului românesc. Actorul a vizitat pentru ultima dată şi biserica cea veche din centrul localităţii, Biserica Sf. Ioan Botezătorul, acolo unde obişnuia să vină şi să se roage în fiecare vară, după cum descrie părintele lăcaşului sfânt. Soborul de şase preoţi în frunte cu ÎPS Teodosie a oficiat slujba de înmormântare a artistului şi s-a rugat pentru iertarea păcatelor sale.

Pe fundalul sonor al rezonanţei clopotelor bisericii, trupul neînsufleţit al lui Nicu Constantin a fost escortat la locul unde se va odihni pentru eternitate. Tristeţea nemărginită a tuturor celor prezenţi alături de marele actor în ultimele sale clipe a învăluit cimitirul din Eforie Sud, acolo unde aveau să-şi ia rămas bun pentru totdeauna. Cuvintele nu au putut cuprinde regretele exprimate de cei care l-au iubit, l-au apreciat, l-au respectat şi îndrăgit pe cel care obişnuia să le aducă zâmbete. Cortina a căzut sub aplauzele publicului... Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 20 Sep, 2009 12:38 "uauuu" rautate gratuita mai ales atunci cand articolul relateaza un eveniment atat de solemn si trist... precara educatie! Dumenzeu sa-l odihneasca in pace!
  • fara nume 20 Sep, 2009 12:20 "uauuu" rautate gratuita mai ales cand articolul relateaza un eveniment atat de solemn si trist..precara educatie!!!
  • corina a cazut??????????? 19 Sep, 2009 22:59 UAUUUUUU, a cazut corina sub aplauzele publicului ? Pai ....o fi si asta vreo vedeta!