Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicușor Constantinescu a revenit în țară după tratamentul făcut în SUA

ro

01 Feb, 2014 14:17 2279 Marime text
Președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, a revenit în țară vineri seară după ce a fost plecat pentru a se trata medical la o clinică din SUA, au declarat pentru AGERPRES reprezentanți ai CJ.
Pe 23 ianuarie, Constantinescu a plecat din România, însoțit de soție, pentru a se interna la spitalul Stanford din California.
Pe 17 ianuarie, magistrații Judecătoriei Constanța au respins cererea președintelui CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, de ridicare a interdicției de a părăsi țara timp de 30 de zile, decizia fiind definitivă.
Plângerea formulată de Constantinescu împotriva interdicției impuse de procurorii DNA a fost considerată nefondată de către judecători.
Președintele CJ Constanța a putut însă părăsi țara până pe 31 ianuarie, procurorii DNA înlăturând restricția pentru o perioadă de 15 zile, la solicitarea acestuia de a putea pleca în SUA pentru a-și trata afecțiunile medicale pe care le are.
Pe 15 ianuarie, președintele CJ Constanța a fost ridicat din parcarea sediului CJ de către procurorii DNA și dus la sediul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul teritorial Constanța pentru a fi înștiințat cu privire la învinuirile care i se aduc.
Potrivit DNA, din rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori rezultă că există date și indicii temeinice conform cărora Constantinescu și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din calitatea de președinte al CJ Constanța, în sensul că a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare totală de peste 5 milioane de euro.
AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii