Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu Nu sunt Ceauşescu sa mă pun între Ștefan Vodă şi Ţepeş (audio)

ro

13 Sep, 2010 22:46 2912 Marime text

nicusor_stefan-voda-tepes.jpgCearta pe tablourile din scoli, in judetul Constanta. Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a aparut "inramat" pe peretii a doua scoli din judet. Informatia a fost publicata de CugetLiber.ro si confirmata pentru HotNews.ro de primarul localitatii Oltina, Gheorghe Chirciu. De cealalta parte, presedintele CJC a negat vehement ca ar fi trimis catre scoli, din bani publici, fotografii cu el. "Nu sunt Nicolae Ceausescu sa ma pun pe pereti intre Stefan Voda si Vlad Tepes", a declarat Nicusor Constantinescu pentru HotNews.ro.

Iata cum s-a nascut aceasta polemica. In 2008, Consiliul Judetean Constanta a aprobat un proiect prin care scolile din mediul rural erau dotate cu tablouri in care sunt reprezentate personalitati ale vietii culturale si istorice romanesti. Vezi aici Hotararea CJC. In aceeasi perioada, pe peretii a doua scoli din localitatile Oltina si Razoarele a aparut cate un tablou cu Nicusor Constantinescu.

Consiliul Judetean "a trimis niste tablouri cu scriitori si istorici, care au fost plasate prin laboratoarele respective. Dar exista si un tablou in momentul in care au venit cu bursele catre copii si cu rechizitele scolare. Au facut niste fotografii cu directorul scolii si cu primarul de la vremea respectiva. Probabil ca au trimis pozele respective si oamenii le-au amplasat in scoala", a explicat primarul localitatii Oltina, Gheorghe Chirciu. Mai exact, primarul sustine ca Nicusor Constantinescu impreuna cu alti lideri locali au facut fotografii atunci cand au adus rechizite la scolile din Oltina si Razoarele. Consiliul Judetean ar fi trimis apoi fotografiile catre cele doua unitati de invatamant, unde directorii scolari au decis sa le inrameze.

La Oltina, pozele au fost date jos in urma cu ceva timp, pentru ca "s-a schimbat primarul si au zis: ia sa dam jos, ca asta nu e cu PSD-ul", a adaugat Chirciu. Edilul local a precizat ca decizia amplasarii tablourilor pe peretii scolilor a apartinut cadrelor didactice.

Sursa: Hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • navalnicul 25 Mar, 2011 15:03 la scoala razoarele ,,face pe sefa ,,o proasta de da in gropi;atat a dus-o capul ,ca daca ar fi fost ceva de capul ei ar fi devenit cadru didactic sustinand examen laPEDAGOGIC [dar acolo nu intrau toate secaturile,triajul era,ohohoooo]s-a afirmat fatuca dand din ce are ea mai bun spun unii care au incercat-o.