Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:19 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăți de la ANAF - reglementări privind sediul social și noile cheltuieli deductibile

ro

16 Nov, 2020 09:37 1691 Marime text

Un recent comunicat din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în legătură cu ultimele reglementări privind sediul social și tipul cheltuielilor deductibile, a fost transmis de șeful AJFP Constanța, Doinița Radu:
 
1. Din această lună, la înmatricularea societăţilor comerciale şi la schimbarea sediului social, contribuabilii prezintă documentul de atestare a deţinerii spaţiului cu destinaţie de sediu social fără ca acesta să mai fie înregistrat anterior la unitatea fiscală. După înregistrarea în registrul comerţului, oficiul registrului comerţului transmite documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social la organul fiscal din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în a cărui circumscripţie se situează imobilul cu destinaţie de sediu social.
 
2. Începând cu 9 noiembrie a.c., pentru determinarea rezultatului fiscal au fost incluse în categoria cheltuielilor deductibile şi cheltuielile efectuate pentru organizarea şi desfăşurarea învăţământului dual preuniversitar şi universitar, potrivit reglementărilor legale din domeniul educaţiei naţionale.
Au fost încadrate în categoria cheltuielilor nedeductibile următoarele:
            - cheltuielile privind funcţionarea unităţilor de educaţie timpurie aflate în administrarea contribuabilului sau sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajaţilor în unităţi de educaţie timpurie aflate în unităţi care oferă servicii de educaţie timpurie, conform legislaţiei în vigoare;
            - contribuabilii care efectuează cheltuieli cu educaţia timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educaţia timpurie conform celor de mai sus, dar nu mai mult de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil. În cazul în care suma depăşeşte impozitul pe profit datorat,diferenţa va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reţinut de contribuabil pentru angajaţi, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate.


           
 
 
        
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii