Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numele lui Dan Fătuloiu apare în mai multe scandaluri legate de MAI

ro

20 Nov, 2010 14:18 1194 Marime text

Fost şef al poliţiei române până acum trei ani, Dan Fătuloiu a fost numit secretar de stat în octombrie 2009, după ce Vasile Blaga a preluat Ministerul de Interne. În ultima perioadă, Fătuloiu a fost un personaj critic la adresa poliţiştilor, a avut mai multe ieşiri publice şi a cerut demisii în Poliţia Română.

Chestorul Dan Fătuloiu este şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al Ministerului de Interne. A fost şeful Poliţiei Capitalei până în 2000, când a fost schimbat din funcţie în urma unui scandal cu Stelian Ogică, cel care a susţinut că a câştigat potul cel mare la loto. A fost şi şeful IGP până în 2007, când a fost demis de Cristian David în urma scandalului achiziţiilor de maşini Logan, pentru poliţie. Dan Fătuloiu a fost trimis în Statele Unite, ca şef al biroului Ataşatului de Afaceri Interne.

După înfiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie, în 2005, numele lui Fătuloiu a apărut într-un raport, care conţinea date referitoare la fapte de corupţie comise de mai mulţi generali de poliţie. Numele lui Fătuloiu a fost vehiculat şi în scandalul declanşat de fuga lui Omar Hayssam, însă chestorul a negat că ar fi avut vreo legătură cu sirianul.

În urmă cu aproape două luni, după mitingul poliţiştilor, în presă au apărut informaţii privind posibila sa demitere. "Trebuie să asigurăm ordinea şi liniştea publică şi să asigurăm cetăţenii că vom putea face faţă. Acum fac acest job", răspunde atunci Fătuloiu întrebat dacă îi este teamă că îşi va pierde postul.

Singurul care şi-a părăsit postul, după miting, a fost ministrul de Interne, Vasile Blaga, Fătuloiu a rămas şi a dispus controale şi anchete în inspectoratele din teritoriu.

La scurt timp, intervine scandalul la Piatra Neamţ. Şeful IJP Aurelian Şoric face declaraţii care au uimit o ţară în treagă, iar Fătuloiu, îi cere public demisia. "Trebuie să plece cei care sunt incompetenţi, care cheltuie banul fără să-l justifice, aceia trebuie să plece. Am propus ministrului de Interne schimbarea lui (a lui Aurelian Şoric-n.red.)", a declarat Dan Fătuloiu.

După doar o zi, Dan Fătuloiu, i-a cerut demişia şi şefului poliţiei Petru Tobă. Motivele: management defectuos şi gestionarea mitingului de la Cotroceni al poliţiştilor.

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii