Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:50 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O afacere păguboasă O firmă de apartament din Constanţa a pierdut contractul cu CEO pentru că nu a livrat cărbunele! (documente)

ro

25 Jun, 2015 19:13 4435 Marime text
Complexul Energetic Oltenia (CEO), o companie cu 19.000 de angajați, se află în pragul insolvenței. O nesperată gură de oxigen pentru CEO a apărut în toamna anului trecut, când guvernul sârb a invitat compania să exporte o cantitate foarte mare de cărbune în Serbia. Inexplicabil, vicepreședintele PSD Gorj Laurențiu Ciurel, cel care se află în fruntea companiei, a refuzat să participe la licitația organizată în Serbia, și a emis scrisoare de recomandare pentru S.C. BVA Coal SRL, o firmă din Constanța, care ar ridica mari semne de întrebare. BVA Coal SRL a fost înființată cu câteva zile înainte să se organizeze licitația din Serbia, mai exact în data de 23.10.2014. Contractul încheiat cu CEO are numărul 2964/CEO/19.12.2014.
Laurențiu Ciurel ar trebui să răspundă în fața procurorilor DNA la două întrebări cheie: de ce n-a exportat cărbune direct în Serbia și ce l-a convins să emită scrisoare de recomandare pentru acest SRL proaspăt înființat, cu capital social de 200 lei și cu acționari cu experiență zero în exportul de cărbune. CEO a invocat diverse motive pentru a arăta că nu se putea ocupa de livrare până la cumpărător, fiind necesari intermediarii.
Și cum ”ceva e putred în Danemarca”, Conducerea Complexului Energetic Oltenia a decis rezilierea contractului de livrare a cărbunelui către firma de apartament din Constanţa. Administraţia a hotărât asta pentru că societatea din Constanţa nu a mai preluat cantitatea de lignit stabilită în urma înţelegerii! Din 1,2 milioane de tone de cărbune a fost transportată doar o treime, mai precis 400.000 de tone. Dar asta nu este tot. Corpul de Control al Ministerului Energiei a descoperit că preţul de vânzare a cărbunelui era mai mic faţă de costurile producţiei. Concluzia era una simplă: compania urma să sufere pierderi uriaşe anul acesta, dacă nu vor fi luate măsuri. Firma din Constanţa cumpăra cărbunele de la CEO cu 13 euro per tonă şi îl vindea mai departe companiei din Serbia, la un preţ de aproape 3 ori mai mare. Ministrul Energiei a considerat că este de competenţa DIICOT să cerceteze acest dosar.
 
Cine este BVA Coal SRL şi cine se află în spatele ei?
 
BVA Coal SRL are doi acționari. Firma are sediul în Constanţa, strada Ştefan cel Mare, nr. 126, bloc F1B, scara B, ap. 21. Aşa cum am mai precizat, societatea este înfiinţă, potrivit Registrului Comerţului, în 23 octombrie 2014, având doi asociați: Ilie Mălin-George și Asan Ilknur. În luna aprilie a acestui an, Asan decide să cesioneaze la valoarea nominală aportul său de capital în valoare totală de 100 de lei divizat în 10 părți sociale către Ilie Mălin-George, care devine asociat unic. Acesta majorează capitalul social cu aport în numerar în sumă de 9800 lei, reprezentând 980 părți sociale. Se declară obiectul de activitate al firmei: lucrări de construcții a altor proiecte inginerești n.c.a. Vechiul obiect de activitate - adică comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate - trece în obiectul secundar. Se completează obiectul de activitate cu lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor, lucrări de foraș și sondaj pentru construcții, activități de consultanță pentru afaceri și management (excepție reorganizare judiciară și lichidări), cultivarea arbuștilor fructiferi, căpșunilor, nuciferilor și a altor pomi fructiferi, activități în ferme mixte (cultură vegetală combinată cu creșterea animalelor), comerț cu ridicata al fructelor și legumelor, alte activități de servicii suport pentru întreprinderi n.c.a.
Odată cu retragerea lui Asan Ilknur, Ilie Mălin-George se asociază cu Oniga Iacob, de loc din Suceava, care are o cotă de 1%.  Potrivit vrajitorul.eu, firma nu are datorii la stat, dar nu plătește nici tva, nici asigurări sociale, nici asigurări de șomaj, nici contribuția la sănătate.
Numele lui Ilie Mălin-George mai apare și în alte firme: BVA Structure Trading, Vectra Trading și în Proagra Meridian SRL. Pentru a înființa firma BVA Coal SRL, Ilie și Asan au închiriat un spațiu într-un imobil deținut de o altă firmă a lor, respectiv BVA Structure Trading SRL, specializată în comerțul cu deșeuri, societate ce activează când cu zero angajați, când cu un angajat sau cu cel mult doi angajați, conform vrajitorul.eu! Potrivit Monitorului Oficial al României, Ilie Mălin-George şi Asan Ilknur deţin în mod egal societatea comercială BVA Structure Trading SRL Constanţa, având sediul social pe bulevardul 1 Decembrie. Obiectul de activitate al unităţii comerciale este comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor. Societatea Proagra Meridian are sediul pe strada Pescarilor nr. 40, bloc BM16, scara B, etaj 4, ap. 23, în Constanța. Firma a fost radiată în 2006. Firma Vectra Trading SRL își are sediul pe bulevardul 1 Decembrie 1918, bloc L69, scara D, etaj 1, ap. 67. Societatea aceasta are drept asociat juridic firma Limco Power Sa, cu sediul pe bulevardul Mamaia nr. 130A, Hotel Palm Beach, biroul administrativ, cam.107, Etaj 1, judet Constanţa și pe Ilie Mălin-George. Cota de participare la beneficii şi pierderi este de 50% / 50%. Administrator este Ilie Mălin-George. Numele lui Ilie Mălin-George figurează și în rezoluţia de urmărire penală aferentă dosarului „Mita de la Rutieră".
Pe Asan Ilknur l-am găsit acționar și în alte firme, precum S.C. STR82U CLUB S.R.L., S.C. E-Media Enrolled S.R.L. și S.C Cargotrans Expediții S.R.L. Și fostul asociat l lui Ilie are un trecut nu tocmai fără pată. Asan Ilknur este fostul administrator al SC ”Shining Steel” SRL, firmă strâns apropiată grupării Băhăian. Fiurma era profilată pe comerț cu deșeuri, în asociere cu un anume Căldăraru Sorin. Acesta moare, subit, în 2007. În rechizitoriile întocmite de procurori împotriva lui Sergiu Băhăian, care are de ispășit o condamnare de 26 de ani de detenție,  scrie că își ucidea interpușii în legătură cu care avea suspiciuni că l-ar putea trăda. În locul mortului, intră în firma lui Ilknur doi dintre apropiații lui Băhăian: Mirsu Nicolae și Burcus Marcel. 
Numele lui Onica Iacob apare și în alte firme. Prima ar fi ”Cemar Pet European” SRL, înființată în 17.12.2013, cu sediul în municipiul Botoşani, strada Petru Rareş, nr. 39, județ Botoşani, al cărei asociat unic este. Obiectul de activitate al acestei firme este recuperarea materialelor reciclabile sortate. A doua societate este Kobra Force Security SRL, înființată în 29.03.2013. Firma are sediul tot în municipiul Botoşani, strada Octav Onicescu, nr. 62 A, judeul Botoşani. Asociați sunt: Chelariu Nelu (Cota de participare la beneficii şi pierderi: 66.7% / 66.7%) și Oniga Iacob (Cota de participare la beneficii şi pierderi: 33.3% / 33.3%). Obiectul societății este activităţi de protecţie şi gardă.

 
Citeşte şi NUMELE GRELE DIN SC BVA STRUCTURE TRADING SRL


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii